Header: Setmana de la Felicitat

Setmana de la Felicitat

Ruta de navegació

Activitats a l'aire lliure | Setmana de la Felicitat 2023

Activitats a l'aire lliure

 

Activitats a l'aire lliure (llistat temàtics) | Setmana de la Felicitat 2023

Activitats comunitàries

Les activitats comunitàries són activitats i accions en el marc de la Setmana de la Felicitat que es fan a dintre dels serveis, entitats i associacions implicades en el projecte i que no es troben obertes al públic. És per nosaltres una felicitat compartir-les ja que formen part de l’essència de la setmana d’acostant coneixement, reflexió i vivències significatives compartides al conjunt de la població de l’Esquerra del Ter.

Foto aèrea del bosc comunitari d'arbres fruiters

Els grups implicats en el bosc comunitari d’arbres fruiters han fet un acte d’entrega de diplomes de revisió de l’estat dels arbres del bosc i foto conjunta de tothom qui va apadrinar/amadrinar arbres per a fer-ho possible.

Han col·locat el cartell commemoratiu esperant que d’aquí un parell d’anys, quan els arbres comencin a donar fruita, els veïns i veïnes del sector de l’Esquerra del Ter puguin gaudir dels seus fruits i en facin un ús respectuós i amb molt d’amor.

Els arbres, serveis i persones implicades en el projecte: 
Llimoner: Escola Bressol la Baldufa. Magraner: Pils UTE Fundació Mercè Fontanilles - Resilis. Pruner: 3r A curs 2021/22 Escola Domeny. Nesprer: 3r B curs 2021/22 Escola Domeny. Magraner: 4t A curs 2021/22 Escola Domeny. Albercoquer: 4t B curs 2021/22 Escola Domeny. Taronger: AV Germans Sàbat. Llimoner: Família Tirado-Amador. Llimoner: Josep Roca. Nesprer: FeniEnergia. Ametller: Espai de les Dones. Avellaner: AV Mas Catofa. Cirerer: INS Carles Rahola 1r curs 2021/21. Ametller: INS Carles Rahola 1r curs 2021/22. Codonyer: INS Carles Rahola 1r curs 2021/22. Avellaner: INS Carles Rahola 1r curs 2021/22. Ametller: Centre d’Acollida OIKIA 

Gimcana "Compra al teu barri i fes feliç el planeta"

Els alumnes de 3r de l’escola Domeny amb el suport dels joves de la fundació Mercè Fontanilles-Resilis realitzaran la gimcana “Compra al teu barri i fes feliç el planeta”. Serà el divendres 24 de març al matí pels comerços del barri.

Pel seu compromís pel planeta rebran un arbre de Mimosa per replantar el que es va emportar l’huracà Glòria del pati de l’escola. 

Visita a les instal·lacions d'hort ecològic de la Fundació Oscobe i taller de planter

El Centre d’Acollida Oikia visitarà les instal·lacions d’hort ecològic que té la Fundació Oscobe a Can Bellvitge i farà un taller de planter. L’objectiu final de la visita és poder tenir assessorament per a fer un hort al Centre d’Acollida de cuidin els joves i poder tenir productes de temporada frescos i ecològics. A més el taller i l’hort han de servir per acostar productes de l’horta catalana a joves que no coneixen aquests productes i que els puguin incorporar de forma natural a la seva dieta.

Col·locació de caixes niu i coneixement de la fauna de les rieres urbanes

L’Associació Galanthus acompanya als alumnes d'I5 de l’Escola Domeny i a joves del Centre d’Acollida Oikia, el dimecres 15 de febrer; i als alumnes d’I5 de l’Escola Domeny i gent gran del Centre Joan Suñer, el dimecres 22 de febrer, a conèixer la fauna de les rieres urbanes que envolten el barri de Germans Sàbat i a col·locar caixes niu per a ocells insectívors de la zona.

Les caixes niu les han fet la gent gran del Centre Joan Suñer. Els joves del Centre d’Acollida Oikia els preparen un recorregut per si volen veure on estan localitzats els nius geolocalitzant-los.

Caminada intergeneracional

Caminada compartida del grup “Anem a caminar”, Centre Joan Suñer i els alumnes de l’Eescola Domeny i Taialà, que culmina amb una actuació musical i un esmorzar de poma de Girona cortesia de fruites Masó.

A les 9.30 sortida de l’Escola Domeny amb la gent gran del Centre Joan Suñer, i a les 9.30 sortida de l’Escola Taialà amb el grup Anem a Caminar del CAP Dr Joan Vilaplana. Trobada a la pista esportiva de Torre Taialà a les 10 i ballada a càrrec del Grup Volunter.

Ho dinamitza: CAP Dr Joan Vilaplana, Grup Anem a Caminar, Centre Joan Suñer, Escola Domeny, Escola Taialà i Grup Volunter
Hi col·labora: Fruites Masó

Taller de planter a l'Escola Domeny

Els joves del taller de formació en jardineria i hort ecològic de la Fundació Oscobe visitaran els infants d'I4 de l’Escola Domeny. Els mostraran la feina que fan a l'hort i faran un taller de planter perquè els infants s’emportin a casa seva. Taller de conscienciació en horts urbans.

Ho dinamitza: Fundació Oscobe i Escola Domeny.

Gimcana pel comerç de proximitat a l'Institut Carles Rahola amb alumnes de 6è de les escoles de Domeny i Taialà

Els alumnes de 6è de les escoles de Domeny i Taialà i els alumnes de 3r de l’INS Carles Rahola participaran en un intercanvi amb una classe de 6è i una de 3r d’ESO realitzant la gimcana “Comprar al teu barri i fes feliç al planeta”. L'objectiu d'aquesta gimcana és conèixer més el comerç local i les implicacions positives que té pel medi ambient i el coneixement entre la temàtica dels negocis i el medi ambient. 

Trobada urbansketchers per dibuixar les façanes dels comerços de l'Esquerra del Ter

Els artistes d’urbansketchers Girona es van reunir per fer dibuixos en aquarel·la a les façanes d’alguns comerços de l’Esquerra del Ter, per poder dissenyar amb aquestes pintures les targetes que es faran servir per a la gimcana “Compra al teu barri i fes feliç al planeta” que es realitzarà els dies 23, 24 i 25 de març. També podràs veure les aquarel·les exposades al Centre Cívic Ter.