Header: Setmana de la Felicitat

Setmana de la Felicitat

Fitxa - Centre Cívic Ter

Centre Cívic Ter

Dades de contacte:
C. Can Sunyer, 46
17007 - GIRONA
972 414 952
ccter@ajgirona.cat
www.girona.cat/ccivics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h
Dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 21 h

Horari d'informació:
De dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16 a 21 h

Horari d'estiu:
De dilluns a divendres de
9 a 13 h i de 15 a 20 h.
Dissabtes s'obrirà en funció de la programació. Agost tancat.
Els horaris poden ser modificats segons necessitats del centre cívic.

Horari de Nadal:
Dilluns 21 i dimarts 22 de desembre, de 9 a 20 hores 
Dimecres 23 de desembre, de 9 a 18 hores
Tancat els dies 28, 29 i 30 de desembre i 4 i 5 de gener 
Dijous 7 i divendres 8 de gener, de 9 a 15 hores

Xarxes: Centres cívics

Ruta de navegació

Presentació - Setmana de la Felicitat

La Setmana de la Felicitat

La felicitat en temps d'incertesa

El 2012 l’Assemblea General de les Nacions Unides proclama el 20 de març “Dia Internacional de la Felicitat” per reconèixer la rellevància de la felicitat i el benestar com a aspiracions universals dels éssers humans i la importància de la seva inclusió en les polítiques dels governs. El regne asiàtic de Bhutan des dels anys 70 mesura els nivells de felicitat dels seus habitants i considera aquest sentiment més important que el producte interior brut.

Des del 2014, a proposta del CAP Dr. Joan Vilaplana, diferents serveis, associacions i grups del Sector de l’Esquerra del Ter i de Sant Gregori ens vàrem sumar a aquesta iniciativa inspirats per la recomanació del Dr. Figueres “ser optimista i feliç genera salut”, any darrera any s’ha seguit treballant aquesta fita.

Aquest 2021 i sota el lema “La felicitat en temps d'incertesa” us proposem un seguit d’activitats adaptades al context sanitari amb un treball centrat en les emocions i com aquesta situació excepcional ha afectat, modificat o accentuat algunes d’aquestes.

És pot ser feliç en tot aquest context? Com podem gestionar les nostres emocions en un ambient tant hostil? En què ha transformat la pandèmia les nostres relacions? I el veïnatge? I la vida de barri?

Tothom en més o menys mesura ha viscut i viu por, tristesa, angoixa, frustració davant aquesta situació potencialment perillosa i desconeguda (ara ja no tant).

És per això que volem fer les nostres petites aportacions en atendre aquestes emocions i reflexionar sobre tot plegat. La nostra salut és també “salut emocional” i és cosa de totes i de tots no només de cada persona des de la seva individualitat, és salut comunitària, una de les nostres prioritats.

Per altra banda, volem fer una menció especial a una de les propulsores de la Setmana de la Felicitat, que aquest any es jubila, la Doctora Mas, que va impulsar la creació d’aquesta setmana a través dels projectes i la visió comunitària des del Cap Joan Vilaplana. El nostre Sincer agraïment.

Ho organitza:

Biblioteca Antònia Adroher, Càritas Interparroquial de Girona (Projecte ser gran en dignitat), Centre Cívic Ter, Centre Joan Sunyer, Escola Domeny, Escola Taialà, Institut Carles Rahola, Llar Oxalis (Llars Amistat), SBAS Taialà.

Hi participa:

Alunmes dels cursos d’Aquarel·la, Associació Entremans, Centre Obert de Taialà, Eloy Martin, Escola Balandrau, Escola Bressol La Baldufa, Escola de Filosofia el Pou, Espai de la Dona, Farmàcia Corretger-Bovis, Farmàcia Dolors Brunsó, Farmàcia Elisabet Folch Rubau, Farmàcia Frigola-Campassol, Farmàcia Laura Ibáñez Aviñó, Farmàcia Nebot, Fundació Oscobe, Lluis Bruguera, Núria Belliu, Josep Mª Carbó Teigeiro, Programa Joves en Acció, Punt de Trobada Jove Taialà, Restaurant Girum, PIL Girona (UTE Fundació Mercè Fontanilles - Resilis), Belén Martin Ponte, CA Oikia i diverses persones voluntàries de l’Esquerra del Ter.

Setmana de la Felicitat