Header: Notícies

Notícies i comunicats

Bàner: Cita prèvia

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2020

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Girona participa en la prova pilot d’un nou model de gestió del reg intel·ligent per al control del consum de l’aigua en temps real

Es tracta d’una actuació emmarcada en el Laboratori SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya. La solució de l’empresa Aonchip permetrà millorar l’eficiència de l’activitat, reduir costos i controlar la despesa d’aigua de forma remota

L’Ajuntament de Girona i l’empresa barcelonina Aonchip han donat el tret de sortida aquest dilluns a una prova pilot que consisteix en la instal·lació d’una xarxa de reg automatitzada mitjançant la intel·ligència artificial. L’objectiu de la prova, emmarcada en el Laboratori SmartCatalonia, és optimitzar el consum de l’aigua a partir d’un nou sistema intel·ligent que permet controlar el reg en temps real amb un llaç tancat en relació al nivell d’humitat del terra i reduir significativament els costos de manteniment. La prova, que es durà a terme a la plaça del Rellotge de Girona i a les dependències dels responsables del manteniment de parcs i jardins, tindrà una durada de sis mesos.

La solució d’Aonchip Watersens, certificada pel protocol LoraWan, incorpora un sistema de comunicació sense fils, de llarg abast i de baix consum amb el qual es controla l’ús de l’aigua de forma remota, per exemple, a l’hora d’apagar la xarxa de reg en cas de detecció de fuites o d’inhibir una programació de reg si el terreny ja es prou humit, optimitzant així els recursos hídrics d'una ciutat.

L'obtenció de les dades obtingudes per l'equip Watersens permetrà realitzar nous models de reg que millorin la gestió del consum en qualsevol moment i ubicació, sense necessitat de desplaçament, facilitant l’optimització de l’activitat i proporcionant eines correctores per millorar l’eficiència. Alhora, la infraestructura també aconsegueix una reducció significativa dels costos d’instal·lació i manteniment, ja que no requereix cablejat i disposa d’una autonomia diferencial.

Amb l’inici d’aquesta prova pilot, impulsada pel Laboratori SmartCatalonia, l’Ajuntament de Girona referma la seva aposta per millorar els serveis ambientals de la ciutat mitjançant les tecnologies avançades, especialment les vinculades amb el sistema LoraWan. En els propers mesos entrarà en funcionament de forma estable la nova xarxa de comunicacions LoraWan municipal, que ha de donar suport al desplegament dels dispositius per a la sensorització de diversos àmbits de la gestió de la ciutat. En aquest sentit, la intenció del consistori és iniciar properament una altra prova pilot, de nou a través de l’empresa Aonchip, de control d’espais d’aparcament amb sensors de presència de vehicles.

“Tenim com a objectiu avançar en les polítiques de ciutat intel·ligent, d'aprofitar cada vegada més les noves tecnologies i les noves eines disponibles per guanyar en eficiència i en sostenibilitat. Per això ens acollim a projectes pilot que ens permeten impulsar accions com aquesta, que forma part d'un programa global per tenir sensors adaptats a tota mena de tasques a tota la ciutat”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

El Laboratori SmartCatalonia, que forma part de l’estratègia SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya, és una comunitat de municipis i entitats territorials disposades a oferir els seus espai públics per a què petites i mitjanes empreses puguin provar les seves solucions TIC en entorns reals.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.