Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Comissió del Nomenclàtor de Girona acorda posar nom a sis espais públics de la ciutat

Esperança Bru Oller, Jordi Vilamitjana i Pujol, Fidel i Lola de Can Vert, Pepa Bouis, Mercè Huerta i Pepe Guerrero batejaran zones de diversos barris de Girona. Les propostes s’han aprovat en comissió i ara només queden pendents de la ratificació en el Ple municipal

La Comissió del Nomenclàtor de Girona ha acordat en la reunió d’aquesta tarda posar nom a sis espais públics de la ciutat atenent, en bona part dels casos, les propostes fetes per entitats veïnals o bé prenent com a referència vinculacions personals amb el barri. 

Els sis noms aprovats avui són els següents: la plaça de Fidel i Lola de Can Vert, al barri de Palau-sacosta, ubicada al costat de la pista esportiva del carrer dels Jocs Olímpics de Barcelona; els Jardins d’Esperança Bru Oller, un espai verd lliure al Pla de Baix de Domeny, entre la rotonda d’accés a l’AP7 i els carrers de Sant Gregori i de Roberto Bolaño Ávalos; el Parc de Jordi Vilamitjana, a Can Gibert del Pla, entre els carrers de Maria Castanyer i Figueras, del Montnegre i el carrer de Salt; la placeta de Pepa Bouis, un espai urbà a Sant Narcís, entre els carrers de Narcís Monturiol, del Pare Coll, de Santiago Rusiñol i el carrer del Progrés; la placeta de Mercè Huerta, un altre espai urbà en aquest cas al Barri Vell, sota la plaça de Catalunya, entre el carrer de l’Albereda i el carrer dels Vern; i la plaça de Pepe Guerrero, al parc a cavall dels barris dels Germans Sàbat i Mas Catofa, entre els carrers del Mas Catofa i de la Modeguera Gran.

El regidor de Participació de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, ha destacat els suports que han rebut les propostes: “Són noms que, en bona part, vénen de propostes fetes per associacions de veïns i col·lectius vinculats als barris, de manera que garantim aquesta preservació de la identitat més propera, i cada vegada amb una major presència de dones, que és un dels objectius que ens hem marcat a la Comissió”.

D’altra banda, també s’ha aprovat incorporar en el catàleg de noms disponibles per a futurs vials el del pintor Guillem Soler i Gatvillaró, a petició de l’Associació dels Amics del Museu d’Art de Girona; i també el de Gironines afusellades pel franquisme, a petició del grup municipal d’ERC.

L’acord de la Comissió del Nomenclàtor s’ha de ratificar en un ple municipal per a la seva aprovació definitiva. Terés ha indicat la voluntat de poder-ho fer en el ple del mes de setembre

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.