Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona participa en la creació de l'Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

L’objectiu d’aquest organisme és crear una xarxa de municipis potent per poder influir en la regulació del sistema energètic elèctric

L'Ajuntament de Girona ha participat en la creació de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP). Avui al matí, a través d’una plataforma virtual, s'ha celebrat la presentació i signatura del Protocol d'intencions per la constitució d'aquest organisme d'àmbit català, en la qual ha assistit el regidor de Sostenibilitat i Participació de l'Ajuntament de Girona, Martí Terés. La intenció del consistori és formar part de l'ens, però abans la proposta haurà de ser aprovada en el ple municipal.

L'objectiu d'aquest organisme és crear una xarxa de municipis potent per poder influir en la regulació del sistema energètic elèctric. La finalitat de l'associació consisteix a difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d'energia elèctrica, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap aquesta fita, i desenvolupar accions per impulsar una transició a un model energètic just, democràtic i sostenible.

Per dur a terme aquesta finalitat, l'AMEP organitzarà jornades, seminaris i cursos per debatre sobre aquesta qüestió, amb la participació dels municipis i d'entitats nacionals, estatals i internacionals. També està previst crear un centre de recursos o base documental d'experiències, iniciatives o estudis. D'altra banda, l'ens oferirà un servei d'assessorament tècnic i assistència jurídica i administrativa per aquells municipis que vulguin evolucionar cap a una gestió pública de l'energia elèctrica.

“Tenim clar que com a Ajuntament hem de ser presents en iniciatives municipalistes que tenen com a objectiu l’anàlisi i estudi d’escenaris de futur en la gestió dels serveis essencials. El sector energètic és un camp on existeix ara mateix una gran transformació, i hem de ser presents en aquells organismes que vetllen per l’interès públic i per com garantir una energia que pensi en l’interès de la ciutadania i en la protecció del medi ambient”, ha explicat el regidor Martí Terés.

L'organisme ha estat promulgat per 47 municipis catalans, inclòs Girona, i per les entitats Xarxa per la Sobirania i l’Associació de Micropobles de Catalunya. Ara, aquestes localitats han d'aprovar els estatuts de l'organisme en el ple municipal i posteriorment es convocarà l'Assemblea constitutiva de l'AMEP. L'entitat està oberta a ens supramunicipals de Catalunya, entitats, universitats o sindicats i funciona com una associació sense ànim de lucre, amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat jurídica. Es regeix per tres òrgans: l'Assemblea General (que es convocarà com a mínim dues vegades a l'any), la Comissió Executiva i la Comissió Assessora. 
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.