Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona engega una comissió de seguiment de les ocupacions delinqüencials

El principal objectiu és acabar amb aquests casos, especialment els que estiguin relacionats amb el tràfic de drogues. S’incidirà que la SAREB i altres grans tenidors mobilitzin els pisos buits a la ciutat per evitar que s’ocupin de manera deliqüencial

Imatge aèria de la ciutat.

L’Ajuntament de Girona ha creat una comissió que busca fer un seguiment acurat de la situació de les ocupacions de caràcter delinqüencial a la ciutat. La comissió tindrà per objectiu posar en comú la feina feta des de les diverses àrees de l’Ajuntament amb la voluntat de disposar d’un mapa precís de l’estat de les ocupacions delinqüencials i poder-ne fer un seguiment cas a cas, per tal d’acabar amb aquesta greu problemàtica. 
 
Dijous de la setmana passada es va fer la primera reunió, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas Vilar; la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis i Carreras; la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones i Convivència, Núria Riquelme i Zurita; la regidora d’Igualtat i Justícia Social, Amy Sabaly Balde, i la regidora de Convivència i Seguretat, Sílvia Aliu Gifre. La comissió es reunirà de forma periòdica.
 
Des de la comissió es busca acabar amb els casos d’ocupacions delinqüencials, parant especial atenció en aquelles relacionades amb el tràfic de drogues o les que fomenten màfies organitzades.
 
Una de les principals línies d’actuació que s’ha posat sobre la taula és la prevenció. D’aquesta manera, s’assenyala la voluntat de mobilitzar els habitatges buits de la ciutat per tal d’augmentar el parc d'habitatge alhora que s’eviten possibles ocupacions. Així mateix, es seguirà promovent la regularització mitjançant un lloguer social de les llars sense títol habilitant que pateixin risc d’exclusió residencial, malgrat que una sentència recent del Tribunal Constitucional hagi limitat la possibilitat d'obligar els grans tenidors a oferir-lo.
 
En aquest sentit, la SAREB és el principal propietari de pisos buits a la ciutat. Des de l’Ajuntament de Girona es treballarà per tal que l’anomenat ‘banc dolent’ mobilitzi aquests habitatges per a usos residencials. Es demanarà una persona intermediària amb la SAREB per tal de millorar la comunicació.  

A més, des del consistori se serà més restrictiu amb el recàrrec de l’IBI dels habitatges buits, ja que està previst amb les ordenances fiscals del 2025 canviar els criteris per catalogar-los per poder-ne detectar més.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.