Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Policia Municipal de Girona ha interposat en un mes 206 multes per infraccions amb bicicleta al Barri Vell i a la resta de la ciutat 

Les principals faltes són per circular per la vorera, anar contra direcció i usar auriculars. La campanya forma part del Pla d’acció per garantir la convivència entre vianants i bicicletes a la ciutat.

Imatge d'un agent de la Policia Municipal de Girona controlant una bicicleta

La Policia Municipal de Girona ha interposat en un mes 206 multes per infraccions amb bicicleta al Barri Vell i a la resta de la ciutat. Aquestes dades s’han obtingut durant les primeres setmanes del dispositiu que va començar el 16 de setembre i que es mantindrà amb l’objectiu de garantir una bona convivència entre bicicletes i vianants, especialment pel nucli antic de la ciutat. Aquesta és una de les mesures que inclou el Pla d’acció per regular el cicloturisme i la mobilitat amb bicicleta al centre històric.

Durant aquest mes, els agents de la Policia Municipal de Girona han controlat un total de 936 bicicletes i se n’han denunciat 206 per infringir la normativa. Les principals infraccions són per circular per la vorera (74 multes), per anar contra direcció (72 multes) i per usar auriculars anant amb bicicleta (38 multes). Prèviament, els agents van fer una campanya informativa des de diferents punts del Barri Vell i del Mercadal.

Paral·lelament, es continua amb la campanya informativa sobre les principals normes de circulació amb bicicleta per la ciutat. Des de l’Oficina de la Girocleta, l’Oficina de Turisme i els establiments del món de la bicicleta i hotelers es distribueix material amb informació adreçada tant als i a les cicloturistes com a les persones que es desplacen habitualment en bicicleta o a ciclistes en general. 

En aquest material es detalla que el nucli antic és una zona de prioritat per a vianants i que per garantir una bona convivència cal seguir les normes de circulació. Entre les diferents normes hi ha: no circular en sentit contrari o per sobre les voreres, baixar de la bicicleta en cas d’aglomeracions i circular a una velocitat moderada per la ciutat. També hi ha un mapa amb el sentit de circulació dels carrers i aquells punts on es recomana baixar de la bicicleta.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.