Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Centre Cívic Onyar engega el cicle de música i expressió artística "Les Creatives"

La iniciativa, que arrenca demà, agrupa dues activitats culturals gratuïtes d'escenaris oberts tres dijous al mes.

L'Ajuntament de Girona, a través del Centre Cívic Onyar, engegarà demà, dia 17 d'octubre, el nou cicle de música i expressió artística "Les Creatives". Sota aquest nom, el consistori agrupa dues activitats culturals d'escenaris oberts que es faran tres dijous al mes, en què la música i la participació ciutadana tindran un paper protagonista. Les propostes són gratuïtes i obertes a tots els públics.

En concret, el projecte inclou la iniciativa La Creativa Flamenca, que ja s'havia programat al centre cívic en altres ocasions, i la Caixa de Vinils, una nova proposta que pretén apropar les persones dels diferents barris de Girona amb un interès comú: l'amor pels vinils.

Per un costat, la Caixa de Vinils consisteix en un espai distès que convida les persones assistents a escoltar música al marge del servei de retransmissió de música en streaming actual, tornant als clàssics analògics. Els estils musicals que s'hi sentiran van des del rock a la música clàssica, passant pel soul, el funk, el jazz, la música llatina, el pop o el punk-rock. Les sessions van a càrrec de persones voluntàries que volen fer pública la seva col·lecció de vinils.

La primera Caixa de Vinils s'obrirà el dijous 17 d'octubre, a les 19 h, amb l'artista Karla Aguilart, qui en aquesta ocasió també oferirà un taller previ de percussió corporal i loop station a les 18 h. A partir d'aquí, se'n farà una sessió mensual. Per participar-hi cal fer una reserva prèvia trucant al Centre Cívic Onyar (telèfon 972 01 02 98).

Per altre costat, La Creativa Flamenca és un escenari obert de creació i expressió artística i cultural on les persones amants del flamenc poden cantar i ballar. Mitjançant les guitarres, els cajones, les palmes i les veus es busca generar emocions i apropar persones aficionades i professionals a la passió conjunta pel flamenc.

Durant aquest curs, l'activitat la dinamitza la Penya Flamenca La Gerundina amb el nom de "Tertúlies flamenques" i es farà dos dijous al mes. La primera sessió serà el dijous 24 d'octubre, a les 19 h, al mateix Centre Cívic Onyar. Com a escalfament previ, a les 18 h l'equipament  acollirà un taller gratuït de ritme i compàs flamencs a càrrec de l'artista gironí Jordi Fornells.

Aquesta proposta va néixer l'any 2023 per iniciativa de l'Ajuntament de Girona, a través del Centre Cívic Onyar, i del mateix Jordi Fornells, amb el suport de la Penya Flamenca La Gerundina, i la col·laboració de la Xarxa de Dones, Joves 4G, Khetanipé i l'Associació Cultural Andalusa Zona Olé.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.