Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona ret homenatge al president de la Generalitat Lluís Companys 

L’acte ha tingut lloc aquest migdia amb motiu de la commemoració del 84è aniversari de l’afusellament del polític català.

Diverses fotos de l’homenatge

L’Ajuntament de Girona ha homenatjat aquest migdia el polític català i president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys, amb motiu de la commemoració del 84è aniversari del seu afusellament. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha presidit l’ofrena floral juntament amb el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, i portaveu d’ERC, Quim Ayats i Bartrina; la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones i Convivència i Llengua Catalana, Núria Riquelme Zurita, i la portaveu del PSC, Bea Esporrín i Palacios. En l’acte també hi han assistit diversos regidors i regidores de l’Ajuntament.

“Que 84 anys després del seu assassinat la memòria del President Companys sigui avui encara ben viva és un missatge que ens ha de guiar: cal perseverar. Hem de seguir treballant dia a dia per defensar els valors democràtics i socials i per assolir la llibertat del nostre país que tan bé representa Companys”, ha destacat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar. 

L’acte ha tingut lloc a la plaça de Lluís Companys del barri de Pla de Palau – Sant Pau, on hi ha un bust dedicat al president de la Generalitat, obra de l’escultor Josep Maria Subirachs. Un cop feta l’ofrena floral, les persones assistents han fet un minut de silenci i han cantat Els segadors, himne oficial de Catalunya.

El president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1933 i 1940, Lluís Companys i Jover, va ser afusellat el 15 d’octubre del 1940, avui fa just 84 anys, al castell de Montjuïc de Barcelona després d’un consell de guerra sumaríssim. Companys va ser el 132è president de la Generalitat de Catalunya en substitució de Francesc Macià, qui havia estat el primer president del Parlament de Catalunya l’any 1932.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.