Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament i la Universitat de Girona s’uneixen per combatre el racisme a la ciutat 

Les dues institucions han signat un conveni en què es comprometen a desenvolupar accions per promoure la perspectiva antiracista. 

Fotografia de la signatura del conveni a l’Ajuntament de Girona. 

L’Ajuntament de Girona i la Càtedra d’Anàlisi i Acció Antiracista de la Universitat de Girona han arribat a un acord de col·laboració amb l’objectiu de combatre el racisme a la ciutat. En aquest sentit, les dues institucions es comprometen a desenvolupar conjuntament diverses accions de sensibilització, formació i incidència social amb perspectiva antiracista. Les actuacions estaran adreçades al conjunt de la ciutadania, entenent que el racisme és un fenomen estructural que afecta totes les esferes de la societat. 

Divendres al matí van signar el conveni la regidora d’Igualtat i de Justícia Social del consistori, Amy Sabaly i Balde, i el director de la Càtedra d’Anàlisi i Acció Antiracista de la Universitat de Girona, Carles Serra, a les dependències municipals.

“Combatre el racisme és una feina que requereix el compromís de totes les institucions i alhora és una feina diària. Amb aquesta col·laboració amb la UdG entendrem millor en quin context es produeixen els actes racistes a la nostra ciutat i desenvoluparem un seguit d'actuacions per fer-hi front. Com deia Angela Davis: ‘no ens hem de conformar amb la igualtat formal, hem de treballar per la igualtat real’", ha destacat la regidora d’Igualtat i de Justícia Social, Amy Sabaly i Balde.

Per la seva banda, el director de la Càtedra d’Anàlisi i Acció Antiracista de la Universitat de Girona, Carles Serra, ha explicat que “la signatura d'aquest conveni és un primer pas per avançar conjuntament en el desenvolupament de la perspectiva antiracista en tots els àmbits de l'actuació municipal: la formació del personal municipal; les polítiques desplegades des de l'Ajuntament, i la capacitat que tots i totes tinguem per identificar qualsevol forma i expressió de racisme a la ciutat, així com poder orientar el seu abordatge”.

En el marc del conveni, es treballarà per desenvolupar cinc objectius concrets. D’una banda, es realitzaran accions de formació, debat i intercanvi entre persones afectades pel racisme, associacions i professionals. En aquest aspecte, es col·laborarà amb les entitats i institucions del sector a Catalunya.

D’altra banda, es procurarà localitzar i fer seguiment de les situacions de discriminació racista a Catalunya en les seves diverses formes i àmbits específics. A partir d’aquí, es faran estudis per identificar com s'expressen i es desenvolupen les formes i pràctiques de racisme en cada àmbit i es faran recomanacions per a la seva erradicació.

Finalment, s’incorporarà l’antiracisme com a perspectiva d’anàlisi i actuació a l’hora de desenvolupar plans específics que permetin distingir situacions de racisme i impulsar-ne d’altres per fer-hi front.

Per assegurar la coordinació entre les dues institucions gironines i el desenvolupament del conveni, es crearà una comissió de seguiment entre l’Ajuntament de Girona i la direcció de la Càtedra d’Anàlisi i Acció Antiracista de la Universitat de Girona.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.