Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament organitza per primera vegada una jornada sobre la creació de continguts digitals en català

L’activitat, que tindrà lloc el dia 22 d’octubre, té com a objectiu reforçar l'ús de la llengua entre les persones joves

Imatge del cartell de la jornada

L'Ajuntament de Girona, a través de la regidoria de Llengua Catalana i en col·laboració amb l’Escola Municipal d'Humanitats (EMHU), ha organitzat per primera vegada a la ciutat una jornada dedicada a la creació de continguts digitals en català. L’activitat, que tindrà lloc el dia 22 d’octubre al Centre Cultural La Mercè sota el títol  “#ESTIKTOKAT: el català més influent”, està adreçada a tota la ciutadania, especialment al públic jove. 

En aquest sentit, la jornada s'emmarca en la necessitat de reforçar l'ús del català entre els nois i noies, sobretot en l'àmbit digital, on les xarxes socials juguen un paper fonamental en la creació i difusió de continguts.

Més enllà d'analitzar l'estat actual de la llengua, el propòsit principal de la iniciativa és mostrar com el català pot ser una llengua moderna, dinàmica i atractiva per a la creació de continguts en plataformes digitals. També vol inspirar la joventut a utilitzar el català de manera creativa i autèntica i, així, contribuir a la seva normalització en l'entorn digital.

Des de l’Escola Municipal d'Humanitats treballem dia a dia treballem per garantir la presència del català a la cultura i, sobretot, per promoure l'ús de la nostra llengua en les noves expressions digitals”, ha destacat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia i regidora de Llengua Catalana, Núria Riquelme i Zurita, ha explicat que “la promoció de la llengua catalana a la nostra ciutat és l'objectiu principal de la regidoria, i actualment la seva presència a les xarxes socials és tant important com al carrer”. “Amb aquesta jornada posem el focus en l'ús del català per a la creació de continguts perquè tenim clar que és una oportunitat i una fortalesa per la gent que hi aposta”, ha afegit Riquelme.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, donarà el tret de sortida a la programació de la jornada, que arrencarà a les 18 h amb la xerrada “Contra l’algoritme: de l’autoestigma a l’autoestima”, a càrrec del filòleg i divulgador lingüístic Pau Vidal. Aquesta conferència se centrarà en com l'ús del català pot potenciar la presència dels creadors i creadores de continguts en l'escena digital i com es pot convertir en un element distintiu i atractiu per a les audiències joves.

Just després, a partir de les 19.30 h, es farà la taula rodona “Creadors i creadores que ho estan petant a xarxes en català”, amb els influenciadors i influenciadores Sara Ayter, Uri Jiménez, Cintet i les integrants de Can Putades, i amb la periodista i monologuista Ester Bertran com a moderadora. A través del debat, les persones participants posaran en relleu les estratègies i experiències de creadors i creadores de contingut que ja utilitzen el català en les seves produccions, explorant com aquesta elecció lingüística pot ser una font d'originalitat i impacte.

En les dues activitats programades es promourà la reflexió sobre el fet que el català sigui percebut com una llengua amb un gran potencial per a l'expressió individual i col·lectiva en els canals més influents d'avui dia, amb capacitat per crear una identitat digital pròpia i diferenciada. 

Cartell de la jornada
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.