Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els cantautors infantils gironins Àngel Daban i Jordi Tonietti, pregoners de les Fires de Sant Narcís 2024

Amb aquesta elecció, des de l’Ajuntament de Girona es vol reivindicar la música infantil en català i reconèixer les trajectòries dels dos artistes

Imatge d’Àngel Daban [Ajuntament de Girona. CRDI (Fons El Punt - Lluís Serrat Masferrer)] i de Jordi Tonietti actuant.

Els cantautors infantils gironins Àngel Daban i Jordi Tonietti seran els encarregats d'oferir el pregó de les Fires de Sant Narcís d'aquest 2024. Tots dos pujaran al balcó de l'Ajuntament per donar el tret de sortida de les Fires el pròxim 25 d'octubre, a les 20 h. Amb aquesta elecció, des de l'Ajuntament de Girona es vol reivindicar la música infantil en català, un àmbit cultural, musical i popular que mai ha tingut la consideració que es mereix. Alhora, es vol reconèixer la trajectòria dels dos artistes, peces indispensables en el procés de normalització lingüística i en l'educació musical de la mainada.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha reivindicat la decisió dels pregoners. "La música infantil ha estat i és una gran eina per a la normalització lingüística. Diverses generacions de catalans i catalanes han crescut amb les cançons de l'Àngel Daban i en Tonietti, que també han influenciat de manera considerable d'altres grups de música infantil en català que han vingut després. Repetir un pregó coral i homenatjar aquestes dues grans figures serà tot un orgull", ha destacat.

L'elecció dels pregoners va lligada a la celebració dels 50 anys de trajectòria d'Àngel Daban. A més, també es vol posar en relleu el 40è aniversari de la mort de Xesco Boix, referent de la música infantil catalana.

Àngel Daban (Girona, 1957) va iniciar la seva carrera musical el 1974 col·laborant en diversos grups. Un any després va decidir dedicar-se professionalment a l'animació, fent actuacions arreu i recollint cançons, contes, jocs de paraules i endevinalles populars. El 1980 va treure el seu primer disc Birondaina Xiribincleta i el seu últim treball, Els tresors de la Lluna, l'ha publicat aquest any per celebrar els 50 anys de trajectòria.

El 1981 va formar el grup d'animació Cinc dits d'una mà amb Xesco Boix, Noè Rivas, Toni Giménez i Lluís M. Panyella. Ha fet espectacles per a escoles i ha participat en diferents activitats de dinamització cultural i d'immersió lingüística i normalització del català. L'any 2001 va rebre el premi de Normalització Lingüística atorgat per l'ADAC - Òmnium Cultural en votació popular i el 2004, el premi honorífic d'UNICEF a la Solidaritat.

A més, ha treballat i col·laborat en diaris i revistes publicant contes i propostes didàctiques, i en diferents programes de la ràdio i la televisió com Quitxalla, La Cucafera, Xocolata Desfeta, El Planeta Imaginari, Tripijocs, Pica-puça, Directe al 2, Escudella Barrejada i La butxaca del gegant.

Llicenciat en Pedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat professor de secundària a diversos instituts i el 2022 es va jubilar.

Jordi Tonietti (Barcelona, 1961) va venir a viure a la ciutat de Girona quan tenia 4 anys. Un gironí de Barcelona que actualment viu a l'Empordà. Porta des del 1982 anant amunt i avall cantant cançons, explicant contes i rondalles, i intentant treure un somriure a petits i grans.

Ha fet més de 5.000 actuacions arreu dels Països Catalans i altres indrets com els Estats Units, Guatemala, Bèlgica, Luxemburg, França i Andorra, i ciutats de l'Estat com Madrid, Gijón i Còrdova. Ha actuat davant més de 15.000 persones en un escenari amb tanques de protecció i per a només tres infants, enfilat dalt d'una cadira.

La poetessa Isabel Oliva serà la protagonista de les "Fires en primera persona"

D'altra banda, l'Ajuntament de Girona celebrarà la segona edició de les "Fires en primera persona",  una iniciativa engegada l'any passat i que posa en valor les vivències de la festa major de la ciutat per part d'un personatge gironí.

Enguany la poetessa Isabel Oliva relatarà alguna experiència personal sobre com vivia les festes anys enrere. L'acte serveix com a preàmbul a l'inici de la festa major de la ciutat i tindrà lloc el dijous 24 d'octubre, a les 18 h, al Saló de Sessions del consistori.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.