Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull dissabte una jornada festiva i familiar per donar valor als aliments i aprendre sobre l’aprofitament alimentari

L’activitat central és el Gran Dinar d’Aprofitament Alimentari, un àpat gratuït per a 400 persones amb aliments recuperats. La programació inclourà activitats per als infants i altres propostes relacionades amb la prevenció del malbaratament alimentari

Girona celebrarà el proper dissabte, dia 5 d’octubre, una jornada festiva i familiar per donar valor als aliments i aprendre sobre l’aprofitament alimentari. Al llarg del dia, s’oferirà una programació oberta a tothom amb diferents activitats, com cuina de plats i propostes per als infants, amb la finalitat d’impulsar i donar a conèixer iniciatives locals que treballen en la lluita contra el malbaratament alimentari i per l’aprofitament dels aliments. La festa comptarà amb la participació d’entitats locals i la presència de projectes de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentari a Girona.

L’activitat central de la jornada és el Gran Dinar d’Aprofitament Alimentari, organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), el Banc d’Aliments de Girona i la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni. Tindrà lloc a partir de les 13 h a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, davant del Mercat del Lleó.

El Gran Dinar és un àpat gratuït per a unes 400 persones, a partir d’aliments recuperats i en perfecte estat pel consum. Qui en vulgui gaudir s’haurà de dur el plat, els coberts i el got. En el mateix acte també s’oferirà la donació de fruites i verdures espigolades del camp. El dinar serà liderat per un equip de cuiners de Girona amb un centenar de persones voluntàries, gestionades per la Plataforma Aprofitem els Aliments. Tots i totes participaran en la preparació, la cocció i el repartiment del dinar i comptaran amb la col·laboració d’altres cuiners, persones i entitats molt involucrades en la lluita contra el malbaratament alimentari.

En concret, en formaran part els professionals següents: Lluc Quintana (Can Xapes), qui liderarà també l’equip de voluntariat; Carme Picas (El Ginjoler); Hugo Pérez (GastrobarHakuk); la planificadora d’esdeveniments Susanna Vila, i l’assessor gastronòmic i comunicador Jordi Àvila, qui moderarà l’acte.

"El malbaratament alimentari és una part molt important del global de les emissions, a més d'un repte social, moral i ètic majúscul. En una situació d'emergència climàtica, conscienciar sobre el malbaratament alimentari és vital perquè a nivell domèstic hi ha moltíssima feina a fer. Per això, com a ciutat estem molt contents d'acollir aquest gran dinar i omplir-ho d'activitats per primera vegada. Esperem que la ciutadania en gaudeixi i n'aprengui. Volem posicionar Girona com a referent en aquest àmbit amb més projectes i accions en el futur", ha assegurat el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot Cantalosella.

Més enllà de l’àpat, la jornada inclourà altres propostes. La programació arrencarà a les 11 h des de la plaça de Catalunya, amb una cercavila de la Mula Baba en què s’explicarà un conte sobre l’aprofitament dels aliments. De forma paral·lela, a la plaça de Salvador Espriu hi haurà un espai d’entrevistes a veus expertes sobre la temàtica, conduit per la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de la Universitat de Girona. Mitja hora després, a partir de les 11.30 h al mateix espai, es farà un taller artístic adreçat a infants a càrrec de la Fundació Espigoladors amb una mirada positiva envers l'aprofitament dels aliments i, a partir del migdia, el moderador de l’acte, Jordi Ávila, conduirà una exhibició culinària d’aprofitament alimentari. Tancarà la jornada una xerrada en què intervindran projectes de bones pràctiques sobre la prevenció del malbaratament alimentari a Girona.

Document amb la programació de l'esdeveniment
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.