Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un cartell musical amb diferents elements festius de la festa il·lustra les Fires de Sant Narcís 2024

L’autora de l’obra és la il·lustradora i docent Bea Puig Zaera

Un cartell musical amb diferents elements festius i populars de la festa és la imatge que il·lustra enguany el cartell de les Fires de Sant Narcís 2024, que se celebraran del 25 d’octubre al 3 de novembre. Aquesta tarda l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina, han donat a conèixer en roda de premsa l’obra guanyadora, acompanyats per l’autora, la il·lustradora i docent Bea Puig Zaera (Barcelona, 1986).

“El cartell m’agrada especialment perquè, a través dels sons, dels colors i de la cultura popular, demostra la pluralitat de la Girona del 2024”, ha afirmat l’alcalde Lluc Salellas i Vilar.

“El cartell d'aquest any representa a la perfecció la pluralitat d'activitats de les Fires i l'alegria i diversió que vivim durant els dies de festa major”, ha destacat el tinent d’alcaldia Quim Ayats i Bartrina. 

“Em fa molta il·lusió haver estat escollida en el concurs de cartells de les festes, és un orgull vincular-me al territori artísticament”, ha exposat l’autora del cartell Bea Puig Zaera. 

El cartell d’enguany és una imatge festiva, alegre i musical, en la qual té un pes important la il·lustració de diferents personatges que participen en la festa com són els castellers, els diables i els músics i ballarins. També apareixen altres elements propis de les Fires com les mosques i les fulles del parc de la Devesa. 

El cartell utilitza les onomatopeies de la festa per crear un joc amb l'espectador, qui en llegir-ho fa sonar el cartell. També ressalta la figura de la dona com a protagonista de l'àmbit musical i cultural.

Pel que fa a la paleta de colors, es tracta d’una imatge que respira tardor gràcies al predomini dels taronges, els vermells i els grocs, propis de l'època, que contrasten amb el color blau fosc del fons, que a la vegada expressa la nocturnitat. 

L’autora

Bea Puig Zaera vaig néixer a Barcelona l'any 1986, però ja fa anys que viu a la Vall d'en Bas. Va estudiar Arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) de Barcelona i Il·lustració a l'Escola Massana de Barcelona i té un màster en Professorat de Secundària en Arts Plàstiques i Visuals.

És il·lustradora i docent a l'Escola d'Art d'Olot, de Dibuix Artístic. Ha treballat molts anys en el món de la moda dissenyant estampats tèxtils per a Zara, Mango i marques internacionals. També ha pintat murals arreu d’Amèrica del Sud i també a Catalunya. Enguany, participa en la 6a edició del monar'T amb una intervenció al número 71 del carrer del Montseny. 

Ha dissenyat cartells i campanyes gràfiques per l'Ajuntament de Tarragona i la Vall d'en Bas, i ha fet il·lustracions per a llibres de text i per a l'editorial Barcanova.

Cartell
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.