Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Gairebé 21.000 alumnes comencen el nou curs als centres escolars de Girona

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila i Vergés, han visitat aquest matí l’escola bressol El Tren i l’escola Josep Dalmau Carles

Fotografies de les visites d'aquest matí

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila i Vergés, han visitat aquest matí l’escola bressol El Tren, al barri de l’Eixample, i l’escola Josep Dalmau Carles, ubicada a Can Gibert del Pla, coincidint amb el primer dia del curs escolar 2024-2025. Avui comencen les classes a les escoles públiques i concertades de Girona d’infantil, primària i ESO. 

Aquest curs hi haurà un total de 20.700 alumnes matriculats en centres de la ciutat. Concretament, 1.329 nens i nenes d’educació infantil (de 0 a 3 anys); 9.425 d’educació infantil i primària (de 3 a 11 anys); 5.158 d’educació secundària obligatòria (ESO), i 4.788 d’estudis postobligatoris, entre batxillerat i cicles formatius.

Avui és un dia molt especial, marcat per la il·lusió de l'inici de curs escolar. El nostre compromís des de l'Ajuntament és garantir que tots els infants tinguin les mateixes oportunitats, amb una educació inclusiva i de qualitat. Apostem per escoles obertes, igualitàries i que fomentin valors com la solidaritat i la justícia social. Ens esforçarem per seguir millorant les infraestructures i donar suport al professorat. Junts construïm un futur millor per als nostres fills i filles”, ha destacat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar. 

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Queralt Vila i Vergés, ha explicat que “cal destacar el gran treball dels equips docents i la resta de personal que fan possible un inici de curs amb garanties. Des del consistori seguirem impulsant mesures per millorar els recursos a les escoles públiques. Treballem per unes escoles inclusives, que reflecteixin la diversitat del nostre municipi i garanteixin l'èxit educatiu de tot l'alumnat. La nostra prioritat és la formació de ciutadanes i ciutadans crítics, solidaris i compromesos. El futur comença aquí, a les nostres aules”.

Per tal de millorar les instal·lacions dels centres educatius abans de l’inici del curs, en els darrers mesos l’Ajuntament de Girona ha dut a terme diverses obres i actuacions de manteniment en algunes de les escoles de la ciutat. Per una banda, el consistori ha invertit 24.000 euros a l’escola Josep Dalmau i Carles, on s’ha substituït i millorat l’espai de treball i les aigüeres de la cuina escolar, i 55.000 euros a l’escola Montjuïc, on s’ha arranjat el paviment de la primera planta del centre. 

Per altra banda, s’ha renovat l’escomesa general d’aigua i contra incendis de l’escola Migdia, i s’han fet treballs de pintura per part de les brigades municipals en quatre centres més. Es tracta de les escoles Eiximenis i Taialà, on s’ha repintat el porxo i una part de la façana exterior, respectivament; l’escola bressol Garbí, on s’ha actuat en cinc aules; i del Centre Públic d’Educació Especial Palau, on s’han fet treballs de pintura en diversos punts de les instal·lacions.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.