Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona vol garantir unes revetlles de Sant Joan i de Sant Pere segures i inclusives

Es recomana no llançar petards a prop de centres per a la gent gran i de zones d’esbarjo per a gossos. També s’han fixat els dies i hores que es pot usar la pirotècnia de soroll per a respectar el descans de tothom.

L’Ajuntament de Girona ha emès un ban amb recomanacions per limitar l’ús de petards durant les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere per tal de garantir unes celebracions segures i inclusives. La principal novetat és que enguany es recomana no llançar petards a prop dels centres assistencials i residències per a la gent gran i de les zones d’esbarjo per a gossos o centres de residència i de venda d’animals. Alhora, s’han fixat els dies i hores que es pot usar la pirotècnia de soroll durant aquestes dates. Amb aquestes noves mesures, el consistori pretén garantir unes celebracions segures i inclusives.

Com a ciutat hem d’avançar cap a festes que respectin cada cop més totes les persones i també els animals i per això demanem que aquests dies s’utilitzi pirotècnia de baixa intensitat. Alhora, treballem per un model de revetlla de Sant Joan compatible amb el dret a la tranquil·litat de la gent gran, les persones neurodivergents, amb sensibilitat auditiva o els animals”, ha ressaltat la regidora de Ciutat que Cuida, Gemma Martínez Villagrasa.

Davant la proximitat d’aquestes festes que comporten l’encesa de focs i el llançament de petards a la via pública, l’Ajuntament de Girona ha regulat la venda i ús d’aquests productes. Per tal de protegir la gent gran i els animals, enguany s’ha recomanat no llançar petards a menys de 200 metres de centres i residències per a la gent gran i de zones d’esbarjo per a gossos, centres de residència o veterinaris i a menys de 50 metres de les zones on se celebrin sopars i balls. 

Igual que altres anys, tampoc es poden usar a tocar de zones forestals i en balcons i finestres; col·locar-los dins de totxanes, ampolles o qualsevol recipient que pugui provocar un perill i usar globus o fanals que ascendeixen amb aire calent procedent de la combustió d’espelmes, alcohol o altres.

D’altra banda, per garantir el descans de tothom i en especial de les persones autistes i altres sensibilitats, s’ha recomanat limitar l’ús dels petards que emeten soroll als dies i hores següents: el diumenge 23 de juny, durant la revetlla de Sant Joan, de les 18 h a les 2 h de la matinada del dia 24, i els dies 21, 22, 24, 28 i 29 de juny, de les 18 h a les 00 h.  

A més, des de l’Ajuntament de Girona es recomana no llançar els trons F3 amb més d’1,6 grams de contingut net explosiu (NEC). Es tracta d’artificis de pirotècnia de perillositat mitjana. L’objectiu és prohibir aquest tipus de producte l’any que ve per avançar cap a una ciutat més segura i inclusiva.  

Ban de l'Alcalde amb les limitacions
www.girona.cat/santjoan
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.