Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

“Girona, Temps de Flors” celebra la 69a edició amb 137 projectes florals repartits en 109 espais

L’exposició avança l’hora d’obertura i de tancament, de 9.30 a 21 h, per tal d’adaptar-se als hàbits de visita observats en els darrers anys. Per fer front a la sequera, s’han prioritzat les espècies autòctones o adaptades a climes secs i les flors seques i preservades i es regarà només el dia del muntatge amb aigua de la pluja. Es proposen dos itineraris accessibles al Barri Vell per a les persones amb mobilitat reduïda

Girona, Temps de Flors” celebrarà de l’11 al 19 de maig la 69a edició amb 137 projectes florals repartits en 109 espais. Aquest 2024 la mostra arribarà a setze barris i, com a novetat, l’horari d’exposició serà cada dia de les 9.30 a les 21 h. Aquest canvi ve motivat pels hàbits de visita de l’esdeveniment que s’han observat els últims anys.

Aquest matí, la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras, i la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas Crous, han presentat la nova edició.

Temps de Flors representa de la millor manera possible el tarannà creatiu de la gent de Girona i per això és un referent cultural i turístic, i a més, genera un impacte molt positiu per a diferents sectors de l'economia de la ciutat. A més, enguany, representa també la innovació entesa com a instrument per adaptar-se al context, ja que aquesta edició compta amb mètodes d'estalvi d'aigua que converteixen un esdeveniment clau per a Girona en molt més sostenible”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras.

Per la seva banda, la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas Crous, ha subratllat que “l’esdeveniment estigui a punt d’arribar a les setanta edicions vol dir moltes coses, però sobretot que s’han teixit unes sinergies i una col·laboració molt fortes entre les diferents institucions i també es compta amb un suport molt sòlid de la societat gironina. ‘Girona, Temps de Flors’ contribueix a generar activitat econòmica a Girona i a projectar la imatge de tota la demarcació en l’àmbit internacional”.

Enguany, destaquen nous espais com el pati gòtic de la casa Solterra, al camí de la reina Ermessenda, les voltes de la Rambla, al carrer de l’Argenteria, el jardí del Casino de Girona i la Casa de les Arts de Mas Ramada. Respecte a les últimes edicions, es reobren indrets com la Casa Cúndaro, la Torre Gironella, el Palau de Caramany i l’església de Sant Martí Sacosta. Aquests nous punts permetran esponjar i reduir el nombre de projectes al voltant de la Catedral i repartir-los per la zona de la plaça del Vi i la rambla de la Llibertat.

La cultura popular tindrà un paper especial aquest any a l’esdeveniment, ja que els projectes florals del pati de les Magnòlies, de la plaça del Vi, de la casa Solterra, de la rotonda del Rellotge i del carrer de l’Argenteria giraran sobre aquesta temàtica. A més, al camí de la reina Ermessenda, paral·lel al riu Galligants, hi haurà una exposició sobre les males herbes per tal de posar en valor aquestes plantes. 

El vessant social també tindrà el seu espai i, per segon any, hi haurà projectes que han portat a terme diferents entitats socials a l’avinguda de Ramon Folch.

Mesures per fer front a la sequera

A causa de l’estat d’excepcionalitat per sequera, l’Ajuntament de Girona i l’organització del festival han implantat diverses mesures. Per una banda, s’ha posat un èmfasi especial en l’elecció de les flors i de les plantes i s’han seleccionat aquelles que requereixen menys aigua per al seu manteniment. S’han prioritzat les espècies autòctones i les plantes adaptades a climes secs, reduint així significativament la demanda d’aigua. Així mateix, s’ha donat espai i visibilitat a les flors seques i preservades, que a part de ser una alternativa duradora i de baix manteniment, també ressalten per la seva bellesa en diferents formes i textures.

Per altra banda, no es regarà durant els dies de l’exposició floral. Només es regarà el dia del muntatge per preparar les flors i les plantes i es farà amb aigua provinent de la pluja i recollida amb dipòsits. A més, es facilitarà a les persones expositores una esponja floral especial que garantirà la humitat necessària a la flor perquè es conservi durant cada dia de l’exposició. 

Barris

Continuant amb l’objectiu d’expandir la celebració més enllà del centre, enguany Temps de Flors arriba a setze barris: Barri Vell, Can Gibert del Pla, Carme-Vista Alegre, Devesa-Güell, Eixample, Mas Ramada, Mercadal, Montilivi, Palau-sacosta, Pedreres-Fora Muralla, Pla de Palau-Sant Pau, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà, Torre Gironella i Vall de Sant Daniel.

Es proposen 3 itineraris per poder explorar i descobrir tots els indrets, uns recorreguts a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes del municipi.

Accessibilitat 

Un any més, es muntarà un circuit tancat al Barri Vell amb punts d’entrada i de sortida per tal de garantir una bona fluïdesa. Hi haurà 6 punts d’entrada (pujada de Sant Feliu, pujada del Rei Martí, plaça dels Jurats, carrer de Sant Cristòfor, pujada de Sant Domènec i plaça de Sant Domènec) i 6 de sortida (pujada de Sant Feliu, carrer de la Força, plaça dels Jurats, carrer de Sant Cristòfor, pujada de Sant Domènec i plaça de Sant Domènec). Es tracta d’un punt més de sortida i d’entrada per tal de facilitar l’accés i descongestionar el carrer de les Ballesteries. 

Alhora, s’han senyalitzat en els diferents plànols que es repartiran dos recorreguts accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda. Un d’ells és apte per fer amb qualsevol cadira de rodes i l’altre només amb cadires motoritzades. 

En la mateixa línia, aquest any es podrà veure el projecte floral dels Banys Àrabs a través d’unes fotografies de 360º que es publicaran a la pàgina web de Temps de Flors. Es tracta d’una prova pilot que, si dona bons resultats, es realitzarà l’any que ve en més espais. 

Nous horaris

Pel que fa a l’horari, respecte a l’any passat, l’exposició obrirà mitja hora abans, a les 9.30 h en comptes de les 10 h, per tal d’adaptar-se als hàbits de visita als espais que s’han observat en les darreres mostres. El tancament s’avançarà una hora, és a dir, a les 21 h. Aquest horari s’allargarà fins a les 24 h els dos dissabtes i el dimecres 15 de maig dins l’especial Flors de Nit. 

Cal tenir en compte que l’últim dia, el diumenge 19 de maig, alguns espais exteriors començaran a desmuntar a partir de les 19 h. 

El paper dels establiments

Els comerços també participaran en la festivitat amb la Mostra d’Aparadorisme i Decoració Interior, que enguany arribarà a la 20a edició. En aquesta ocasió es comptarà amb la participació de 42 establiments. També hi participarà el sector de l’hostaleria i la restauració de la ciutat, amb diverses promocions i menús especials. 

L’oferta anirà més enllà amb una agenda cultural diversa, amb concerts, exposicions i visites guiades a edificis històrics, que ajuden a complementar la visita a la ciutat. A més, espais municipals i centres culturals participen en la festa cobrint-se de guarniments.

“Girona, Temps de Flors” s’organitza amb la participació de la societat gironina. El treball col·laboratiu i l’esforç desinteressat de centenars de persones voluntàries fan possible la mostra floral, que compta amb la implicació directa de les associacions que l’organitzen des dels seus inicis (Associació Amics de la Girona Antiga i Associació Amics de les Flors de Girona) i el suport de l’Ajuntament. 

Web de "Girona, Temps de Flors"
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.