Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un total de dotze formacions vocals d’arreu del món actuaran a la ciutat en el marc del Girona A Cappella Festival

L’esdeveniment tindrà lloc de l’11 al 19 de maig en diferents escenaris de la ciutat, coincidint amb Girona, Temps de Flors

Fotografies de la roda de premsa d’avui

De l’11 al 19 de maig, Girona acollirà la 12a edició del festival internacional Girona A Cappella, l’únic d’aquest gènere a tot l’Estat espanyol i que portarà a la ciutat un total de dotze formacions referents en l’àmbit internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu. 

Aquest migdia, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina; el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, i el director del festival, Pau Marquès, han presentat la programació del festival, que un any més es farà coincidir amb Girona, Temps de Flors.

Que, un any més, grups internacionals a cappella ens acompanyin en dates de Temps de Flors ens anima a continuar treballant per mantenir la riquesa cultural de Girona i fer accessible la cultura a tothom a la nostra ciutat”, ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura del consistori, Quim Ayats i Bartrina.

Per la seva banda, el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha destacat en la seva intervenció que “ens sentim orgullosos, perquè fa més d’una dècada que comptem amb aquest festival que ha posat Girona en un lloc d’honor del circuit europeu de la música a cappella”. “Des de la Diputació de Girona, treballem per impulsar la cultura com a bé essencial. La ciutadania s’ha de poder desenvolupar íntegrament, el que comporta que també es desenvolupi en relació amb la seva capacitat d’accedir a la cultura i de formar-ne part activa. I l’accés a la cultura és sinònim de benestar. Cal, per tant, prioritzar-la com a element de consum social. Per això estem molt satisfets de col·laborar, any rere any, amb el festival”, ha afegit Camps.

Una de les propostes més destacades d’aquesta edició serà l’actuació del francosenegalès Faada Freddy (18 de maig, a les 20 h), que serà per primer cop a la capital gironina. El músic portarà a l’Auditori de Girona una proposta que ha triomfat a França omplint espais mítics com l’Olympia de París i grans aforaments arreu del país veí, garantint una proposta carregada de dinamisme, ritme i moviment. 

Com és habitual, per l’escenari principal de la plaça de la Independència hi passaran formacions vocals de diferent abast geogràfic, des de propostes locals o de comarques gironines fins a grups de país, estatals i, fins i tot, internacionals. En aquest àmbit, destaca la presència dels nord-americans T.3 (19 de maig, a les 18 h), una formació única que està triomfant a les xarxes socials i que a Girona realitzarà la primera actuació a Europa. 

També hi seran Demode Quartet (11 de maig, a les 18 h); el Quartet Mèlt (12 de maig, a les 18 h); la Black Music Choir - Coral Salvadora Catà (13 de maig, a les 19 h); la Coral Singlot (14 de maig, a les 19 h); Estem d’Acords (17 de maig, a les 19 h) i Cap Pela (18 de maig, a les 18 h), i tornaran un any més Raps al Banc (16 de maig, a les 19 h). Per altra banda, a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura es podrà gaudir del concert del Cor Albada de l’agrupació Cor Madrigal (17 de maig, a les 20 h).

A més, en el marc del festival s’ha programat el taller “Tecnologia per a cantants” (11 de maig, a les 10 h), a càrrec de La Marfà – Centre de Creació Musical, i es reeditarà l’exhibició dels finalistes de l’última edició del “Rap dona de menjar”, una competició de MC de les comarques gironines, que fa anys que es realitza a la ciutat de Girona, amb format benèfic per recollir aliments per a persones i o col·lectius desfavorits de Girona i Salt.

Finalment, cal destacar que, un any més, Girona a Cappella tornarà a oferir un concert de la Capella Polifònica de Girona al monestir de Sant Daniel (15 de maig, a les 21 h), emmarcat en la jornada nocturna de Temps de Flors. En aquesta edició, a causa de l’èxit dels darrers anys i a la limitada capacitat d’aforament, el concert funcionarà amb una entrada de 5 € en comptes de la taquilla inversa habitual. Igualment, la totalitat de la recaptació anirà destinada íntegrament a la conservació d’aquest monestir mil·lenari.

Podeu consultar tota la informació del festival al web www.gironacappella.cat i descarregar-vos el dossier de premsa en aquest enllaç.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.