Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La periodista Anna Teixidor guanya la beca Carles Rahola amb un treball sobre la història de la premsa a l’Alt Empordà

La proposta escollida s’ha donat a conèixer aquest vespre en l’acte de lliurament dels Premis Carles Rahola.

La proposta d’investigació sobre la història de la premsa escrita a l’Alt Empordà de la periodista figuerenca Anna Teixidor i Colomer ha estat la guanyadora de l’edició 2023-2024 de la Beca dels Premis Carles Rahola. El veredicte s’ha donat a conèixer aquest vespre en el marc de l’acte de lliurament dels XV Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha felicitat Teixidor per “plasmar el fil conductor del periodisme empordanès en el seu salt del paper a les pantalles”, i ha destacat “la necessitat d’una anàlisi crítica dels fenòmens socials i comunicatius contemporanis que permetin que la premsa de les comarques gironines en català tingui un futur exitós”.

Precisament, el treball proposa analitzar els canvis significatius que ha patit la premsa escrita a l’Alt Empordà al llarg dels segles i com la societat ha modificat la manera en què consumeix informació. Sota el títol “La fi de la memòria escrita. De la mort del paper al Tik Tok. La premsa de l’Alt Empordà (1880-2019). Catàleg de periòdics, editors, redactors i impressors”, el treball de Teixidor planteja una revisió de l’evolució de la premsa escrita, des de les seves arrels fins a la seva declinació i transició cap a noves plataformes digitals.

En el seu projecte, la periodista proposa utilitzar diverses fonts d’informació i una col·lecció de periòdics existents en biblioteques i arxius, tant públics com privats, així com aprofundir en diverses sèries de documentació municipal conservades en arxius històrics locals. Aquestes fonts li proporcionarien la base per investigar l’objecte d’estudi des de diverses perspectives i angles d’anàlisi.

El jurat de la Beca dels Premis Carles Rahola, format per representants de l’Ajuntament de Girona, de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, de la Diputació de Girona i de la Universitat de Girona, ha decidit atorgar el premi a aquest projecte perquè es tracta d’un treball sòlid, que genera coneixement i ofereix una sistematització de la informació de qualitat i interès. Segons el jurat, aquest document no només facilita la preservació i difusió del patrimoni cultural de la regió sinó que serveix com a valuós recurs per fer recerca acadèmica i investigació, ja que esdevindrà un catàleg raonat de la història de la premsa a l’Alt Empordà.

La Beca dels Premis Carles Rahola, que va néixer l’any 2015, està organitzada per l’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i té com a objectiu fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines. Des de fa dotze anys, a més, se celebra la Setmana dels Rahola, amb conferències, taules rodones i exposicions al voltant del moment que viu actualment el periodisme al nostre país.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.