Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Marfà presenta el nou cicle “Fondejar en la música” de trobades amb diferents músics vinculats al centre de creació

Es tracta de tres sessions gratuïtes sobre la creació i l'experimentació sonora i la recerca de nous llenguatges musicals

Imatge de promoció del cicle

La Marfà presenta un nou cicle de trobades amb artistes anomenat "Fondejar en la música". Aquest proposa una mirada al voltant de la creació i l'experimentació sonora i la recerca de nous llenguatges musicals, a partir de tres sessions portades a terme per músics vinculats al Programa de suport a la creació del centre. Totes les sessions del cicle són gratuïtes i les inscripcions ja es poden realitzar a través de la web de La Marfà.

"Aquest cicle és una mostra més de la importància de La Marfà en la creació i promoció d'artistes. Per nosaltres és fonamental dotar de totes les eines possibles l'equipament  per créixer i projectar els i les artistes", ha afirmat el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina.

El cicle arrencarà el proper dijous 22 de febrer amb la sessió "Les possibilitats creatives de l'hiperorgue". El pianista i compositor Carles Viarnès explicarà l'evolució de l'orgue fins a l'actualitat, el funcionament tècnic de l'hiperorgue i les possibilitats i limitacions que s'ha trobat a l'hora de crear i gravar el seu disc Hyper_O.

La segona trobada del cicle tindrà lloc el dijous 25 d'abril, i la portarà a terme la percussionista, compositora i improvisadora, Núria Andorrà. A partir de la sessió "La creació interdisciplinària i l'aplicació de la IA en aquest camp", explicarà, des de la pràctica artística, quines són les eines que utilitza per crear espectacles interdisciplinaris, parlarà d'estratègies d'interacció amb eines d'intel·ligència artificial en el context d'una producció artística interdisciplinària, així com de la captació de gest (amb sensors i visió per computador).

Una dies més tard, el 28 d'abril, l'artista actuarà al Teatre Municipal de Girona. Presentarà el seu espectacle Ni.U, una prolongació del seu últim espectacle Nu.A, on continua amb la seva línia d'unir tradició, orígens, identitat i territori des del filtre de la contemporaneïtat i amb l'ajuda de les noves tecnologies, de la intel·ligència artificial. Serà una presentació doble ja que l'artista Arnau Obiols presentarà Mont Cau, el seu quart treball discogràfic.

La darrera sessió del cicle "Fondejar en la música" tindrà a lloc el dimecres 15 de maig, amb l'artista multidisciplinari i compositor Xavi Lloses, que sota el títol "Músiques periLloses", explicarà les troballes, projectes i experiències del seu recorregut per l'extraradi de la música.

Lloses participarà en el concert de l'String Quartet de Playmodes i Quartet Brossa, el 25 de maig a l'Auditori de Girona. El músic i director artístic de l'espectacle aportarà una experiència sonora immersiva mitjançant els telèfons mòbils intel·ligents. Posarà a escena 40 altaveus en moviment que realitzaran coreografies imprevistes submergides en paisatges sonors sorprenents. En un espai diàfan sense obstacles i amb llum tènue, cada persona espectadora rebrà missatges i instruccions tant de moviment col·lectiu com individual, de manera que la coreografia acompanyarà i potenciarà l'escola de diferents episodis sonors.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.