Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2023

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge rep el Premi d’Honor Memorimage 2023 del Festival Internacional de Cinema de Reus

Es tracta d’un reconeixement pels anys de treball en la conservació i difusió del patrimoni audiovisual.

Dues imatges de l’entrega del guardó

L’Arxiu Municipal de Girona ha rebut el Premi d’Honor Memorimage 2023 del Festival Internacional de Cinema de Reus. Es tracta d’un guardó que s’atorga a personalitats o entitats professionals de reconeguda vàlua en l’àmbit del treball amb els arxius, tant en l’àmbit local, nacional com internacional. El cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) i director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), Lluís-Esteve Casellas, va recollir dissabte el vespre el premi al Teatre Bartrina de Reus en nom de l’Ajuntament de Girona. 

Aquest premi és un reconeixement al CRDI del consistori gironí per, segons detalla el jurat del guardó, “els anys de treball en la conservació, l’increment i la difusió del patrimoni audiovisual, esdevenint un centre de referència en el sector arxivístic”. Així mateix, el jurat també ha destacat el fet d’haver aconseguit fer i mantenir les Jornades Imatge i Recerca, Antoni Varés, des de 1990, un espai de referència internacional en el tractament, difusió i projecció de les imatges gestionades en les institucions, creant comunitat i xarxa de col·laboració professional. 

El Memorimage és un festival que fa visible la importància de la recuperació i la conservació del patrimoni audiovisual, així com el valor de la imatge en la configuració de la memòria individual i col·lectiva i l’apropament al públic de memorables històries. El certamen mostra pel·lícules nacionals i internacionals, amb un denominador comú: la utilització de les imatges d’arxiu. 

Anteriorment, el CRDI havia estat guardonat el 2009 amb el Premi Nacional de la Sociedad Española de Informacion y Documentación Científica (SEDIC) a la millor contribució a la innovació en la gestió de col·leccions fotogràfiques custodiades en arxius, biblioteques i centres de documentació i, el 2017, en la primera edició del Premi FOTOCONNEXIÓ en reconeixement a la trajectòria en l’àmbit de la recerca i de l’impuls de la fotografia.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.