Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Lluc Salellas serà l’alcalde de Girona per al període 2023-2027

Aquest matí ha tingut lloc el Ple de constitució del nou mandat a l’Ajuntament de Girona.

Lluc Salellas Vilar serà l'alcalde de Girona durant el mandat 2023-2027. Salellas ha estat investit alcalde durant el Ple de constitució del nou Ajuntament de Girona, que ha tingut lloc aquest matí, amb els vots a favor dels vuit regidors i regidores del seu grup, Guanyem Girona; els sis regidors i regidores del grup municipal de Junts per Girona - Compromís Municipal i els tres regidors i regidores del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya.

"Aquest serà un govern ampli, de majoria, de canvi i transformació, divers, fort, representatiu de diferents sensibilitats, però no serà un govern tancat. Aquest govern que neix de la síntesi de diferents visions i sensibilitats ha de ser capaç també d'incorporar en el seu dia a dia nous sectors que el facin encara més representatiu del que és avui Girona", ha assegurat l'alcalde.

"Hem de fer un mur democràtic per contrarestar la difusió d'aquells posicionaments que porten la llavor de xenofòbia, de l'odi al diferent, i finalment, dels valors del feixisme que no poden tenir cabuda en una ciutat oberta i democràtica com la nostra, i fer-ho amb fets, demostrant que podem fer de la ciutat un lloc on tothom visqui bé, en condicions dignes. Amb seguretat. Amb la seguretat d'un habitatge digne, amb la seguretat d'arribar a final de mes, amb la seguretat que es respectarà la diversitat i el dret de cadascú a ser com vulgui, a estimar com vulgui, amb la seguretat de no patir violència masclista, i també amb la seguretat de poder passejar i de fer vida en comunitat, a tots els barris, en una ciutat amable, neta, descontaminada, alegre, sense lloc per l'odi i la discriminació", ha afegit Salellas.

"Per acabar vull fer una menció molt especial al personal de l'Ajuntament. A tota la gent de la casa. A tots aquests servidors públics que dia a dia s'esllomen perquè tirin endavant les coses, que cada dia aixequen la persiana dels serveis públics d'aquesta ciutat", ha conclòs l'alcalde Lluc Salellas.

Per la seva banda, la portaveu del grup municipal de Junts per Girona, Gemma Geis, s'ha compromès a treballar pel conjunt de 103.000 gironins i gironines que viuen a la ciutat "des de la proximitat, amb convicció i responsabilitat, dins d'un govern ampli i fort". Geis ha recordat que és un moment "decisiu per Girona, que s'enfronta a molts reptes que no tenia tot just ara fa quatre anys" i que l'acció de govern es guiarà per "un compromís irreductible amb Girona i amb Catalunya; una capacitat inesgotable de defensar els interessos de la ciutat i dels seus veïns, una incondicional sensibilitat social i des de la vocació insubornable de millorar el benestar de tots els gironins".

"Som en un moment clau per Girona. Aquest mandat ha de servir per marcar el rumb de la Girona del futur. I ho farà perquè al capdavant de l'Ajuntament de Girona hi haurà un govern fort i plural", ha assegurat, d'altra banda, el portaveu del grup municipal d'ERC, Quim Ayats, que ha destacat que "avui que es dona inici a un nou mandat a Girona, vull refermar el compromís d'Esquerra Republicana amb els veïns i les veïnes de Girona. Seguim i seguirem al costat dels gironins i gironines, defensant-los davant de qui calgui. Dedicarem totes les nostres forces a fer avançar Girona".

En el mandat 2023-2027, els 27 regidors i regidores que formaran el Ple municipal seran els següents: Lluc Salellas, Cristina Andreu, Amy Sabali, Sergi Font, Queralt Vila, Sergi Cot, Gemma Martínez i Sílvia Aliu (Guanyem Girona); Sílvia Paneque, Pere Parramon, Beatriz Esporrín, Maximiliano Fuentes, Cristina Cots, Angel Martínez, Carla Aguilera i Josep Palouzie Vizcaya (Partit dels Socialistes de Catalunya); Gemma Geis, Xavier Aldeguer, Núria Riquelme, Lluís Martí, M. Àngels Planas i Sílvia Bosch (Junts per Girona - Compromís Municipal); Quim Ayats, Raquel Robert i Àdam Bertran (Esquerra Republicana de Catalunya); Jaume Veray (Partit Popular), i Francisco Domínguez (VOX).

Discurs d'investidura
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.