Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona comença la instal·lació de plaques solars al pavelló de Vila-roja

La col·locació de panells solars a l’Escola de Font de la Pólvora s’iniciarà just després, un cop finalitzin els treballs a l’equipament esportiu. El consistori preveu que aquestes dues instal·lacions produeixin anualment 204.782 kWh d’electricitat.

L’Ajuntament de Girona ha començat aquesta setmana les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals del barri de Girona Est. En un primer moment es col·locaran els panells al Pavelló Municipal de Vila-roja i, un cop finalitzin els treballs a l’equipament esportiu, s’iniciaran les actuacions a l’Escola Font de la Pólvora. L’objectiu és que els edificis puguin produir part de l’electricitat que consumeixen per avançar cap a un model energètic més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

En el cas del pavelló de Vila-roja, el consistori instal·larà un total de 216 plaques a la coberta de l’edifici, que té una superfície útil aproximada de 1.806  m2. El sistema estarà connectat a la xarxa interior de l’equipament, per a l’autoconsum individual, i l’energia restant s’injectarà a la xarxa pública. S’estima que en conjunt es produeixin anualment 115.743 kWh d’electricitat i que es redueixin 37.150 kg de CO2 a l’any.

Pel que fa al centre escolar Font de la Pólvora, l’edifici comptarà amb 180 panells solars repartits en una superfície útil aproximada de 1.488 m2 i hauria de produir cada any uns 89.039 kWh d’electricitat, fet que suposaria una reducció d’aproximadament 28.580 kg de CO2 anuals.

A més, les plaques que s’instal·laran són de modalitat compartida i permetran, sense haver de realitzar una connexió física, traslladar la producció excedent d’energia en altres equipaments o habitatges propers de menys de 500 metres de distància. Alhora, aquest sistema permetrà fer front a la pobresa energètica, ja que un percentatge de la producció d’energia es podrà destinar a habitatges de protecció social o de famílies vulnerables ubicats a la zona. 

A banda de les obres en aquests dos equipaments, l’Ajuntament ja va instal·lar dins el mateix contracte plaques solars el Mercat del Lleó i preveu fer-ho properament també a la Piscina Municipal de Santa Eugènia - Can Gibert del Pla.

Les actuacions que comencen ara tenen un cost de 148.558,97 euros (IVA inclòs) i van a càrrec de Conectividad y Comunicaciones CONCOM, SA, empresa que també s’encarregarà del manteniment de les plaques durant 3 anys per un import de 2.268,75 (IVA inclòs). En total, el contracte dels dos equipaments ascendeix a 150.827,72 euros (IVA inclòs) i té una durada de 3 anys i 8 setmanes. Aquesta intervenció s’emmarca dins el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) de Girona pel foment de les fonts d’energia renovables i les tecnologies de millora de l’eficiència energètica

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.