Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona va presentar el projecte de ciutat “Menja’t Girona” a les persones hortolanes i usuàries de les Hortes de Santa Eugènia

La sessió informativa va tenir lloc el 3 de maig i l’equip tècnic encarregat del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació “Menja’t Girona” va presentar el projecte que es desplegarà a les Hortes de Santa Eugènia.

El passat dimecres 3 de maig, l’equip tècnic encarregat del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació “Menja’t Girona” va presentar el projecte de ciutat que es desplegarà principalment a les Hortes de Santa Eugènia i afectarà les persones hortolanes i usuàries de l’espai.

La presentació es va enfocar específicament al col·lectiu de persones que treballen la terra i els horts de la zona, i es va estructurar de la manera següent:

Primer de tot, es van explicar els objectius i valors del projecte, que engloben adequar i millorar les Hortes de Santa Eugènia, que també inclouen les ribes del Ter, i desenvolupar una experiència turística que enllaci els patrimonis natural, gastronòmic, hortícola, cultural, arquitectònic i urbanístic i la producció, consum i comercialització de circuit curt. L’experiència turística que es pretén aconseguir és la d’un turisme sostenible, en què es parteixi d’una base de sensibilització i coneixement de l’espai, perquè les coses si es coneixen, es cuiden. A més, per tal de potenciar aquest turisme sostenible i resilient, també hi ha accions destinades a potenciar i adaptar les petites i mitjanes empreses del sector turístic com la restauració, l’hoteleria, etc.

A continuació, es van explicar totes aquelles accions adreçades al foment del patrimoni hortícola. Ja hi ha accions iniciades com l’estudi i diagnosi de les espècies autòctones més presents a la zona de les hortes gironines, amb l’objectiu de posar en marxa un banc de llavors, i a mitjà termini, començar una prova pilot de biblioteca de llavors, per generar intercanvi de llavors i planter. Dins aquest bloc, també hi entra el disseny de rutes dinamitzades i descobertes de les Hortes de Santa Eugènia i les ribes del Ter, que estaran complementades amb informació històrica, social, ambiental i cultural d’aquestes zones. A fi d’englobar tota aquesta informació i crear un espai de foment i interpretació hortícola, també s’ha iniciat una acció per rehabilitar l’antic taller de la Marfà, i transformar així aquest espai en un lloc de referència per a les Hortes de Santa Eugènia. 

Finalment, es van detallar les accions que s’emprendran per a la millora i adequació de l’espai físic de les Hortes. La primera acció, que ja està iniciada, és la redacció de la nova ordenança de les Hortes de Santa Eugènia i del servei d’horts de la ciutat. Aquesta acció consta d’un seguit de processos participatius en els quals poden prendre part tots els hortolans i ciutadans.   Es va explicar que està en procés de disseny la rehabilitació dels camins principals de les Hortes per fer-los accessibles i segurs per a tothom, i també que està en fase de disseny el nou model de tanques que delimitaran el camí. Una de les preocupacions d’aquests últims mesos és l’aigua a causa del període de sequera que s’està vivint, el projecte també preveu una sèrie d’actuacions de reparació i millora de la xarxa de regs i canals, actuacions de neteja i millora de la séquia Monar i la rehabilitació de les basses permanents pròximes al riu Ter. 

Així doncs, es va tancar la reunió recordant que “Menja’t Girona” vol ser un projecte de ciutat, en el qual tota la ciutadania tingui cabuda i, per tant, que totes les persones hortolanes i usuàries puguin participar en tots aquells processos participatius, jornades, tallers i activitats que s’emmarquin dins aquest projecte.

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació “Menja’t Girona” s’emmarca dins la convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, finançada amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern espanyol, a través de fons europeus NextGenerationEU. En concret, el programa representa la submesura 2 del component 14 Inversió 1 (C14.I1), Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat, del Component núm. 14 del PRTR, Pla de modernització i competitivitat del sector turístic. El cost del projecte ascendeix fins als 4.202.262,50 euros, dels quals 3.499.721,10 euros provenen dels fons europeus. El període d’execució de les actuacions és de tres anys, fins al 2025.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.