Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Marfà i el centre cultural Flashback reediten el projecte de residències creuades entre Girona i Perpinyà

Per segon any consecutiu, s’ofereix una oportunitat d'intercanvi entre músics d'ambdós costats de la frontera catalana per tal de fomentar la recerca i la creació musical actual

La Marfà – Centre de Creació Musical de Girona i el centre cultural Flashback de Perpinyà han obert una nova convocatòria artística de residències musicals creuades entre les dues ciutats, reeditant així la col·laboració iniciada el 2022. Sota el nom de “Ganta 6”, el projecte acollirà dos artistes catalans de banda i banda de la frontera per portar a terme una residència de creació i una actuació que es presentarà tant a Girona com a Perpinyà.

Aquesta iniciativa, que s’estendrà de maig a desembre de 2023, ofereix una oportunitat d'intercanvi entre músics i compositors/ores d'ambdós costats de la frontera catalana per tal de fomentar la recerca i la creació musical actual. El projecte vol fer possible la difusió d’obres musicals creades utilitzant les noves tecnologies i que actualment tenen poca presència en l'espai transfronterer.

La convocatòria artística per tal de seleccionar els dos artistes estarà oberta fins al 28 de maig i s’adreça a músics i compositors/ores de totes les edats residents a la demarcació de Girona (Catalunya sud) i al departament dels Pirineus Orientals francès (Catalunya nord) que treballin en l'àmbit de la música electroacústica en tots els seus gèneres i que vulguin donar-se a conèixer i potenciar la seva trajectòria participant en un esdeveniment comissariat de manera professional. 

Les persones artistes seleccionades, una de la Catalunya sud i l’altra de la Catalunya nord, compondran una peça original de 20 a 25 minuts que serà creada a les instal·lacions de Flashback a Perpinyà per part del/de la compositor/a gironí/ina i a La Marfà per part del/de la creador/a nord-català/ana durant una residència de 10 dies. Els dos equips també proposaran als/a les artistes seleccionats/ades conduir una classe magistral o una activitat formativa de dues hores adreçada a escoles, estudiants universitaris/àries o a un públic més ampli. Quan hagi finalitzat l’estada de residència, cada centre cultural acollirà un concert de 35 minuts amb les persones seleccionades, tant a Perpinyà com a Girona.

La nova cooperació entre Flashback i La Marfà es posa en marxa amb l’objectiu de promoure creacions en l’àmbit de l'art sonor, així com per descobrir compositors/ores, artistes i creadors/ores amb talent que es desenvolupen actualment en aquests àmbits. També pretén estimular una col·laboració duradora i desenvolupar produccions artístiques, així com altres accions culturals i cursos de formació per a estudiants i públics.

Amb aquesta proposta, Flashback i La Marfà posen en comú les seves xarxes i recursos amb la voluntat de promoure la creació i difusió de noves obres originals i artistes dins el territori de l'Euroregió. Per a aquesta nova edició del projecte Ganta compten amb la col·laboració i la complicitat de la Casa Musicale i l’Associació Ameba.

Podeu consultar més informació sobre La Marfà a www.girona.cat/lamarfa i sobre el centre cultural Flashback a http://www.ensembleflashback.fr

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.