Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Arriba la desena edició del cicle de xerrades sobre viatges “A la carretera”

Les conferències sobre llibres de viatges tindran lloc entre el 4 de maig i el 6 de juny

Del 4 de maig al 6 de juny, les biblioteques de Girona organitzen una nova edició del cicle "A la carretera". Aquesta iniciativa, que enguany arriba a la desena edició, té com a objectiu seguir descobrint a les persones participants diversos indrets del món, mitjançant conferències impartides per persones viatgeres, escriptores i exploradores disposades a compartir les seves experiències i reflexions sobre el fet de viatjar. 

"A la carretera 2023" començarà el dijous 4 de maig, a la Biblioteca Just M. Casero, amb una xerrada de la periodista i escriptora Marta Terrasa. La també autora del llibre Winter in July, compartirà les seves vivències, els reptes i les emocions que li va suposar deixar-ho tot en arribar als 30 anys i marxar a recórrer el continent australià amb una furgoneta durant dos anys.

La setmana següent, el dia 11 de maig, tindrà lloc una conferència per recórrer "El camí dels nàufrags", amb Josep Palau Sanmartí, un petit tram de la costa de Vancouver ple d'històries, èpica, humanitat i secrets, a la Biblioteca Antònia Adroher. La següent xerrada tindrà lloc a la Biblioteca Carles Rahola el dia 25 de maig, amb la intervenció de l'escriptora Laia Valiente. L'autora presentarà el seu primer llibre Islàndia sota la pell: crònica d'un viatge accidentat, on explica el seu viatge i la construcció de la història del llibre a través dels ulls d'en Sisu, el protagonista.

La programació continuarà amb una xerrada a càrrec de l'escriptor banyolí i llicenciat en Filologia Catalana J. N. Santaeulàlia, qui amb el seu llibre Un viatge en tren: de Shanghai a Sant Petersburg, descriurà les ciutats, els paisatges i, sobretot, les persones que va veure i conèixer als trens al llarg del camí o durant les seves aturades a ciutats com Shanghai, Beijing, Moscou i Sant Petersburg. Serà el 31 de maig a la Biblioteca Ernest Lluch.                                                    

I com a cloenda, el 6 de juny, l'Agustina Guerrero, més coneguda com "La Volàtil", dissenyadora gràfica i il·lustradora argentina resident a Barcelona, convidarà a tothom a viatjar fins al Japó a través del seu llibre El viaje. La novel·la gràfica formulada a tall de diari personal és una mirada a la cultura japonesa i alhora permet connectar emocionalment amb l'autora i la seva amiga Loli a través de tot el recorregut. Serà a la Biblioteca Salvador Allende

Durant aquests anys el cicle ha estat el punt de trobada entre més de cinquanta autors i els llibres on han plasmat les sensacions viscudes, els coneixements i descobertes dels seus viatges, i més de dos mil lectors i lectores àvids de recórrer el món amb referències de primera mà. A més, les biblioteques també han aprofitat per renovar cada primavera els seus fons bibliogràfics sobre viatges i programar tallers diversos per facilitar recursos útils per a la planificació dels viatges.

Les xerrades s'acompanyaran de seleccions de fons sobre viatges a cada biblioteca. També s'han programat altres activitats com hores del conte, el taller "Prepara el teu viatge en línia" i per als joves el "Rodamon Fest" a l'Estació Espai Jove.

Les xerrades són amb inscripció prèvia. Es pot consultar el programa complet a: www.bibliotequesdegirona.cat.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.