Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona celebra la Quaresma amb un programa que combina propostes noves i activitats tradicionals

La programació prèvia a la Setmana Santa s’inicia aquest dissabte, dia 25 de febrer, amb un cicle de concerts a la Capella de Sant Lluc, una de les novetats d’enguany

Fotografia de regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers i Hervàs, i del president de la Junta de Confraries, David Fluriach, a la capella del Calvari, al tram final del camí de les Creus

Girona celebrà aquest any el període de Quaresma, que va començar ahir, amb un programa que combina propostes noves i activitats tradicionals pròpies d’aquesta època d’any. Com és habitual, la programació prèvia a la Setmana Santa a Girona està organitzada per la Junta de Confraries amb motiu de la festivitat de la Quaresma.

Una de les novetats del 2023 és un cicle musical que tindrà lloc a la Capella de Sant Lluc. El primer concert, que donarà el tret de sortida a la programació, serà aquest dissabte, dia 25 de febrer, amb una actuació de la cantautora Mireia Espelt, que presentarà el seu disc Elegia. El dia 18 de març serà el torn de l’artista Oksana Slyvka, que presentarà Llum del món, i el dia 25 de març, la coral de l’Empordà representarà l’obra Diàleg de passions, amb música de Bach i textos adaptats de la Passió de Verges.

A banda, el programa inclou algunes activitats que ja són tradicionals, entre les quals destaca el Viacrucis, que es farà cada tarda de diumenge de Quaresma al camí de les Creus. La primera caminada serà aquest diumenge, dia 26 de febrer, i l’última el 19 de març.  El cinquè i últim diumenge de Quaresma, el 26 de març, el Viacrucis tindrà lloc a la Catedral de Girona.

Seguint amb les propostes habituals, el dissabte 11 de març es repetirà la caminada nocturna al camí de les Creus destinada a públic infantil i juvenil. Mitjançant un joc de descobriment de l’entorn, es donarà a conèixer aquest indret i el seu significat.

La regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers i Hervàs, ha remarcat que “la Setmana Santa forma part del patrimoni religiós i cultural de la ciutat” i, per aquest motiu, ha agraït “el compromís i el treball incansable durant tot l’any per part de totes les confraries amb l’organització de la programació, així com la col·laboració dels voluntaris i voluntàries per fer-la possible”.

La resta d’activitats de la Setmana Santa a la ciutat es donaran a conèixer en les pròximes setmanes, amb la presentació del programa complet de la Setmana Santa i de l’Exposanta. Properament, també s’oferirà material pedagògic a les escoles de la ciutat i als centres de catequesi perquè l’alumnat pugui conèixer el patrimoni cultural que representa la processó, tot resseguint els personatges que hi intervenen i els passos que la formen.

Podeu consultar més informació sobre la programació de Quaresma al web municipal.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.