Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona adjudica la instal·lació de tecnologia LED en gairebé 3.000 fanals per 1,4 milions d’euros

Suposarà un estalvi energètic anual de 1.340 MWh i una reducció de 357,87 tones de CO2 a l’any. La instal·lació de les lluminàries es dividirà en 59 actuacions i es col·locaran a 17 barris diferents

L’Ajuntament de Girona ha adjudicat el subministrament i instal·lació de tecnologia LED en 2.779 fanals de la ciutat situats en diferents barris per 1,4 milions d’euros. L’objectiu d’aquest canvi és millorar la xarxa d’enllumenat públic fent-la més eficient energèticament per reduir així les emissions de CO2. Alhora amb els nous llums es millorarà la il·luminació dels carrers i places. 

Amb aquest canvi es pretén assolir una millora molt important en l’eficiència energètica de les instal·lacions d’enllumenat públic de la ciutat, així com una important millora en l’eficàcia dels fanals, ja que no només hi haurà una important reducció energètica, i per tant econòmica, sinó que les prestacions visuals, de qualitat i confort que apreciarà la ciutadania amb la instal·lació dels nous llums milloraran notablement”, ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí. 

En concret, la instal·lació de les noves lluminàries suposarà un estalvi energètic anual de 1.340 MWh, xifra que representa un 66,06% de l’energia consumida actualment per aquests punts. També s’aconseguirà una reducció en l’emissió de 357,87 tones de CO2 a l’any.

L’empresa Elecnor Servicios y Proyectos SAU és l’empresa adjudicatària pel subministrament i instal·lació dels tres lots en què s’ha dividit el contracte. El cost ascendeix fins als 1.457.534,14 euros (IVA inclòs). 

La instal·lació de les lluminàries LED en els fanals es dividirà en 59 actuacions. L’empresa té un termini d’11 mesos per finalitzar les tasques i es preveu que els primers llums es puguin començar a substituir per tecnologia LED a partir del mes de maig. Les noves lluminàries es col·locaran a 17 barris diferents: Barri Vell, Carme, Eixample, Montilivi, Palau, Sant Narcís, Mas Xirgu, Pont Major, Pedret, Fontajau, Germans Sàbat, Can Gibert del Pla, Santa Eugènia, Creueta, Avellaneda, Mercadal i Sant Daniel. 

Davant dels avantatges de comptar amb tecnologia LED en la xarxa d’enllumenat públic, la ciutat de Girona està canviant progressivament tots els llums dels fanals. Es prioritza la substitució dels elements més antics, dels que consumeixen més potència i dels que tenen més problemes de manteniment.  

Podeu descarregar-vos el mapa on es col·locaran els llums LED en el següent enllaç.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.