Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona guanya el premi Escoba de Oro per la implementació del sistema de recollida de residus de la ciutat

El regidor de Neteja i Recollida de Residus del consistori, Eduard Berloso, va recollir ahir el guardó atorgat per la Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medi Ambiente

Imatge del moment del lliurament del guardó i imatge de l’estand de l’Ajuntament a la Fira

L’Ajuntament de Girona ha guanyat el premi Escoba de Oro 2022 per la implementació i ampliació de la prova pilot de recollida de residus de la ciutat amb contenidors intel·ligents, agrupats i tancats amb sistema d’identificació. El regidor de Neteja i Recollida de Residus del consistori, Eduard Berloso, va recollir ahir el guardó atorgat per la Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medi Ambiente (ATEGRUS). El reconeixement del concurs Escobas de Plata, Oro y Platino es va lliurar en el marc de la Fira Internacional de l’Urbanisme i Medi Ambient TECMA, que se celebrava del 14 al 16 de juny del 2022 a la Institución Ferial (IFEMA) de Madrid.

En aquesta 18a edició del concurs, l’Ajuntament de Girona ha estat premiat en la categoria D –per a municipis de més de 100.001 i menys de 250.000 habitants- del guardó Escobas de Oro. El premi també ha valorat el format de les illes de reciclatge creades a la ciutat i formades per dos contenidors, un per la fracció orgànica i l’altre per a la resta de fraccions, i un cubell per al tèxtil sanitari, ja que, d’aquesta manera, a més de reduir l’ocupació de la via pública, el nombre de contenidors i el nombre de vehicles, el sistema va permetre assolir un percentatge de recollida selectiva del 73 %.

“El sistema de recollida que vam començar a implementar a l’Eixample està sent un model replicat en altres llocs per la millora que representa per a la gestió dels residus i l’augment del reciclatge, i de fet ja es coneix dins el sector amb el nom de Sistema Girona. Aquest reconeixement com a Escoba de Oro, un dels guardons més prestigiosos en neteja, confirma que com a ciutat anem pel bon camí i és un premi també a la feina que hem fet des de l’Ajuntament en tot aquest camp. El nostre compromís és el de continuar treballant per fer-lo cada vegada més adaptat a la ciutadania, millorar el sistema amb base a la pràctica que anem tenint i avançar així en una millor gestió dels residus que ens permeti assolir els nostres compromisos en reciclatge i lluita contra el canvi climàtic”, ha explicat el regidor de Neteja i Recollida de Residus de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

La Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medi Ambiente (ATEGRUS) és l’organitzadora del concurs Escobas de Plata, Oro y Platino. Els guardons tenen per objectiu distingir aquelles actuacions i treballs que s’hagin realitzat per millorar o defensar la gestió dels residus i la neteja urbana de les ciutats i indústries; així com els projectes i el desenvolupament de tecnologies que permetin una gestió sostenible del medi ambient. Es premien els esforços i realitzacions amb l’objectiu d’estimular els avenços tecnològics i de conscienciació que serveixin per anar millorant la qualitat de vida i la sostenibilitat de les ciutats i indústries. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.