Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari presencial de juny del 2022

El Ple va tenir lloc el dia 13 de juny del 2022

Ahir va tenir lloc de forma presencial la sessió plenària ordinària corresponent al mes de maig del 2022. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Abans de res, l’alcaldessa va llegir una declaració institucional de tots els grups municipals del consistori a instància d’Amnistia Internacional per tal de mostrar el suport de l’Ajuntament a favor de reforçar l’atenció primària i de reclamar a la Generalitat que ho reflecteixi als pressupostos. Un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades d’ocupació a Girona. Acte seguit es van aprovar els decrets i acords a donar compte al ple i les ratificacions, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En primer lloc, es van debatre al ple els quatre punts de la Comissió Informativa de Territori. Tant el punt 5 (Aprovar inicialment la Modificació Puntual del text refós del Pla General d'Ordenació Urbana núm. 78 Força 25) com el punt 6 (Aprovar provisionalment la modificació puntual del text refós del Pla General d'Ordenació Urbana número 71 PA-53 Sta. Coloma-FECSA) es van aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, ERC, PSC, Cs i regidor no adscrit) i 6 abstencions (Guanyem Girona). En el cas del punt 7 (Aprovar definitivament el Pla Especial d'assignació d'usos per a l'ampliació d'un nou ús en l'àmbit del monestir de Sant Daniel) i punt 8 (Aprovació provisional de la Modificació puntual del PGOU núm. 77 per a l'ajust puntual de les alineacions de diversos carrers consolidats) tots dos punts es van aprovar per unanimitat.

L’únic punt de la Comissió Informativa de Drets de les Persones, el punt 9 (Aprovar les bases per la convocatòria de beques ajudes d'allotjament a les residències de Girona i Barcelona de l'empresa Siresa Campus S.L. pel curs acadèmic 2022-2023) també es va aprovar per unanimitat. 

Per acabar, es van debatre els diversos punts de la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior. Els primers 5 punts de la Comissió es van aprovar per unanimitat. Seria el cas del punt 10 (Declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal -reforma de les façanes de l'edifici situat al carrer Creu 36-); el punt 11 (Declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal -reforma interior de dos habitatges per a la seva reconversió en un habitatge unifamiliar situat al carrer Canonge Dorca 22-); el punt 12 (Aprovació de les festes locals per a l'any 2023); el punt 13 (Declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal -Rehabilitació de les façanes de l'edifici situat al carrer Bernat Boades 92-) i el punt 14 (Resposta a les al·legacions presentades contra l'acord del Ple del dia 11 d'abril de 2022 per la liquidació del contracte de la concessió dels aparcaments soterranis situats a les places Prudenci Bertrana-Miquel de Palol i carrer Emili Grahit i aprovació definitiva de la liquidació del contracte). L’últim punt, el punt 15 (Ratificar la inclusió de la proposta a l'ordre del dia del Ple d'acord amb l'article 73 del ROM corresponent a ‘Modificació de crèdit del pressupost de despeses 2022 en la modalitat de suplement de crèdit per cofinançar els costos de personal del Programa
Treball i Formació), aquest punt es va aprovar per 13 vots a favor (JuntsxCat i ERC), 13 abstencions (Guanyem Girona, PSC i regidor no adscrit)  i 1 en contra (Cs).

Finament, es van portar a votació dues propostes urgents. La primera, per a la modificació puntual del Pla General, necessària per tirar endavant el projecte del pàrquing dissuasiu de la ciutat, aquest punt es va desestimar per 13 vots a favor (JuntsxCat i ERC), 8 abstencions (PSC, Cs i regidor no adscrit) i 6 en contra (Guanyem Girona).  

La regidora del grup Guanyem Girona Cristina Andreu va explicar el vot negatiu del seu grup argumentant, entre altres motius, que “se’ns demana que votem a favor de la urgència d’un punt sense haver-ne tingut informació prèvia ni poder fiscalitzar com cal”. “No seríem coherents i faltaríem al principi de transparència amb el qual hem de treballar”, va afegir Andreu. 

La segona proposta urgent feia referència al pagament del deute recorregut a l’empresa Montcau Produccions en relació amb el servei de ràdio pública de Girona. En aquets cas, la urgència de la proposta es va desestimar per 13 vots a favor (JuntsxCat i ERC), 7 abstencions (PSC i Cs) i 7 en contra (Guanyem Girona i regidor no adscrit).

El regidor no adscrit Daniel Pamplona va votar en contra d’aquest punt perquè, va dir, “un plenari no pot enviar una documentació per revisar dues hores abans als regidors. Puc estar a favor del fons, però la forma és inassumible”.

Per la seva banda, el portaveu del grup Guanyem Girona, Lluc Salellas, va explicar en nom del seu grup que hi votaven en contra “per donar resposta a una situació reiterada i permanent en què el govern no compleix terminis mínims a l’hora de traslladar la informació a la oposició”. Salellas va reclamar “diàleg entre govern i oposició”.

Abans de passar a altres qüestions, es van debatre les tres mocions que anaven al Ple, totes de grups municipals. La primera moció la va presentar el grup de Guanyem Girona i la va defensar el portaveu del grup, Lluc Salellas. La moció era per recuperar la biblioteca a la zona centre de Girona. Aquesta moció es va aprovar per 14 vots a favor (Guanyem Girona, PSC, Cs i el regidor no adscrit) i 13 abstencions (JuntsxCat i ERC). 

La segona moció, presentada pel grup de Cs per instar al soterrament del cablejat aeri de la ciutat de Girona, la va defensar la seva portaveu, Miriam Pujola, i es va aprovar per unanimitat.

I la tercera i última moció, sobre transició energètica dels centres educatius, la va presentar el grup municipal del PSC i la va defensar la seva portaveu, Sílvia Paneque. Aquesta moció es va aprovar per 14 vots a favor (Guanyem Girona, PSC, Cs i el regidor no adscrit) i 13 abstencions (JuntsxCat i ERC). 

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies, feta la part de control, i després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple. Podeu veure el Ple sencer al següent vídeo.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.