Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Mercè arrenca l’any 2022 amb noves activitats culturals i formatives

L’Escola Municipal d’Art obre al públic la nova exposició de l’artista Delphine Labedan “Paysages Intérieurs”, i l’Escola Municipal d’Humanitats engega una nova edició del cicle “Art i filosofia” juntament amb la Casa de Cultura.

Programació de gener a març de 2022

El Centre Cultural La Mercè arrencarà aquest 2022 amb diverses propostes culturals i formatives que s’oferiran entre els mesos de gener i març a través de l’Escola Municipal d’Art (EMA) o bé de l’Escola Municipal d’Humanitats (EMHU). Dins de la programació de l’EMA, destaca l’exposició de Delphine Labedan “Paysages Intérieurs”, un cant a la natura i al paisatge natal de l’artista, els Pirineus. La mostra és l'expressió visual d’aquesta vivència personal de la natura, que és font d’inspiració i alhora alimenta la imaginació de Labedan.

L’exposició “Paysages Intérieurs” s’inaugurarà el 27 de gener, a les 19 h, i es podrà visitar fins al 18 de març, a la sala d’exposicions de La Mercè. Vinculada a la mostra, l’artista oferirà una classe magistral sobre la seva obra plàstica el divendres 18 de febrer, a les 18.30 h, al mateix equipament. 

A banda d’aquesta l’exposició, l’Escola Municipal d’Art iniciarà l’any amb altres propostes d’interès. Del 24 de febrer al 14 de març, la sala pati acollirà l’exposició “conTactes. Una mirada al gest”, en la qual l’artista Jordi Muñoz, a partir de l’observació d’imatges i situacions, posa el focus d’atenció en els detalls, el gest, el tacte i la pell, com a reflex de les emocions. 

El projecte artístic “Escultures al claustre”  també formarà part de l’oferta de l’EMA per al primer semestre de l’any, i mostrarà a les persones visitants l’obra de dos artistes internacionals. En primer lloc, del 10 de gener a l’1 de març, aterrarà a La Mercè l’escultura del portuguès Gil Gelpi amb “Mythos”, que anirà acompanyada d’una classe magistral el dimarts dia 1 de març, a les 18 h. Agafarà el relleu del projecte l’italià Sasha Vinci i el seu “Il gioco della deriva”, que s’iniciarà amb una performance participativa el 9 de març. La instal·lació escultòrica es podrà visitar fins al 2 de maig i també comptarà amb una classe magistral, que en aquest cas es farà el dimarts dia 15 de març, a les 18 h.  

Completarà la programació expositiva de l’Escola Municipal d’Art l’obra mural del plafó d’Art propi, destinat a donar visibilitat i a exhibir l’obra d’alumnes i ex-alumnes de l’escola. Del 14 de gener fins a l’11 de març es podrà contemplar el mural de La Perra Laika, pseudònim amb què l’artista firma les seves característiques vinyetes humorístiques. 

Finalment, l’artista multidisciplinària Anna Ill farà la transició entre la programació d’hivern i la de primavera a l’EMA amb l’exposició “Et Elisa devint Didon”. Es tracta d’una proposta inèdita, que es presentarà a Girona per primera vegada, en col·laboració amb la Fundació Vila Casas, i que s’inaugurarà a finals de març. 

Pel que fa a la programació de l’Escola Municipal d’Humanitats, l’equipament iniciarà la seva activitat amb una nova edició del Club Trias de lectura d’assaig, organitzat conjuntament amb la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona. La lectura escollida és Nivell Ç (Ed. 62, 2021), de Pau Vidal Gavilan. Les sessions tindran lloc els dies 18 de gener, 15 de febrer i 15 de març, a les 19 h.

Dins l’oferta proposada, destaca la nova edició del cicle “Art i filosofia: mirar amb la paraula”, que tindrà lloc els mesos de febrer i març i que compta amb la col·laboració de la Casa de Cultura de Girona. El cicle està format per sis sessions repartides entre el Centre Cultural La Mercè (8, 15 i 22 de febrer, a les 19.30 h) i la Casa de Cultura (1, 8 i 15 de març, a les 19.30 h), que permetran reflexionar sobre sis obres d’art de sis artistes de diferents èpoques i els grans reptes filosòfics que plantegen. Comptarà amb la participació de Jordi Balló, Ester Jordana, Àngel Quintana, Laura Llevador, Íngrid Guardiola i Joan Fontcuberta.

Continuarà la programació el cicle “Bòlit. Pensament”, fet en col·laboració amb el Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona, que arribarà amb tres noves activitats de reflexió. La primera serà dimecres 9 de febrer, a les 18.30 h, amb la conferència Acció Santos: rastres del pensament musical de Carles Santos en el cinema de Pere Portabella, a càrrec d’Ona Balló. El dimecres 23 de febrer, a les 18.30 h, tindrà lloc la segona sessió, amb la taula rodona Poetes catalans, 50 anys després, que comptarà amb Isaki Lacuesta, Ona Balló, Ester Xargay i Frederic Amat. L’última sessió serà el dimecres 30 de març, a les 18.30 h, amb l’activitat Observar els insectes, un diàleg entre Jordi Abelló i Toni Arrizabalaga.

Tancarà la programació d’hivern de l’EMHU, “Narcís Comadira: Sis dècades de poesia (1966-2022)”, una conversa del poeta amb l'escriptor Esteve Miralles, amb el pretext de la publicació del llibre “Narcís Comadira, per Esteve Miralles: Les ipseïtats poètiques de Narcís Comadira” (AELC, 2021), així com de l'aparició d'“Els moviments humans” (Edicions 62, 2022), el 19è llibre de poesia de l'autor gironí. La conversa girarà entorn a la trajectòria literària comadiriana, i s'aturarà en alguns dels llibres i dels poemes més singulars de la seva obra.

En l’àmbit formatiu, l’Aula d’escriptura organitzarà dos monogràfics complementaris a la formació semestral per mòduls. Es tracta de dues noves edicions de “Literatura breu”, en les quals es treballaran tècniques de condensació literària en prosa, amb el “Taller de Microrelats”, a càrrec de Damià Bardera, i en poesia, amb el “Taller d’Haikus”, a càrrec de Josep Navarro Santaulàlia.

L’Aula d’escriptura també iniciarà aviat el segon semestre del curs 2021-2022. Primer amb els cursos de prosa i poesia del mòdul 2, a partir del dimarts 17 de febrer, i després amb els cursos del mòdul 4, el darrer del programa formatiu, en el qual l’alumnat desenvoluparà un projecte literari propi vinculat al seu itinerari (poesia, relat, etc,.) i ho farà guiat per un tutor/a que seguirà la seva evolució amb trobades presencials i contacte virtual.

El vicealcalde i regidor de cultura, Quim Ayats, ha remarcat que “aquesta programació respon a les  línies estratègiques de facilitar l’accés a la cultura al conjunt de la ciutadania promovent la seva participació i implicació i el reforç del treball conjunt entre la cultura i l’educació que s’està potenciant”.

Centre Cultural La Mercè
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.