Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 15a Jornada de Biblioteques Escolars reflexiona sobre els reptes que aquests espais hauran d’afrontar en l’era postcovid

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, han participat en l’acte, que ha agrupat personal de nombrosos centres educatius i entitats interessades en la biblioteca escolar. Durant la Jornada també s’ha fet el lliurament de les subvencions “Activa la biblioteca” del curs 2021-2022.

Girona ha celebrat aquest matí la 15a Jornada de Biblioteques Escolars, una trobada que l’Ajuntament de Girona organitza cada any dins del programa de biblioteques escolars coincidint amb l’inici del curs, i que enguany ha tingut lloc al Centre Cultural La Mercè. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, han participat en l’acte, que ha agrupat personal de nombrosos centres educatius de la ciutat i entitats interessades en la biblioteca escolar.

Aquest any, la Jornada ha girat al voltant dels reptes que la biblioteca escolar haurà d’afrontar en l’era postcovid. L’alcaldessa ha donat la benvinguda a totes les persones assistents i ha donat inici a la trobada. “Abans que res, us vull agrair l'esforç fet durant la pandèmia, en què heu seguit treballant per la ciutat. Aquest temps hem somniat a través dels llibres, que són l'aliment de l'esperit, i en aquest sentit la vostra feina és essencial. Esperem que la jornada d’avui sigui útil i us serveixi per entomar millor els nous reptes que caldrà afrontar"”, ha explicat Madrenas. 

Durant l’acte, els equips dels diferents centres educatius participants han intercanviat opinions i experiències, amb l’objectiu de millorar l’acció desenvolupada per cada equipament i de dissenyar noves estratègies comunes de treball.

En relació amb la temàtica de la Jornada s’han fet dues xerrades. La ponència central ha anat a càrrec de l’exassessora tècnica docent de biblioteques escolars i coordinadora de la Asesoria de bibliotecas escolares de Galícia fins al curs passat, Cristina Novoa, que ha plantejat els reptes urgents amb què es troba la biblioteca escolar. Novoa ha posat en valor el programa de la Junta de Galícia, que tot i la crisi econòmica s'ha convertit en un referent del sector a l'Estat espanyol ja que ha situat les biblioteques escolars com a motor del canvi educatiu als centres.

La segona ponència l’ha fet la professora a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barecelona Mònica Baró, que ha presentat la situació de les biblioteques escolars a Catalunya segons les últimes estadístiques recollides pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Com a novetat, aquest any la Jornada de Biblioteques Escolars ha recuperat l’espai de tallers, oferint un tast dels recursos que ofereixen les biblioteques als centres educatius de la ciutat.

A més, durant l’acte també s’ha fet el lliurament de les subvencions “Activa la biblioteca” del curs 2021-2022, dotades amb 20.000 euros. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha fet l’entrega de l’ajut, destinat a la millora i l’impuls de les biblioteques escolars com a espai d’aprenentatge i de suport a la docència. Durant la seva intervenció, Ayats ha destacat que “cal seguir estant al costat dels centres educatius en la seva tasca de posar en valor la lectura en la vida escolar i posar la biblioteca en el centre de l’escola” i ha afirmat que “cal empoderar els centres, dotar-los de recursos i, especialment, ajudar-los en el procés de creació d’una xarxa estable”. Aquest any, la subvenció ha estat per a l’Escola Santa Eugènia, el Centre d’Educació Especial Palau, l’Escola Taialà i l’Institut Carles Rahola i Llorens.

La Jornada de Biblioteques Escolars se celebra cada any durant el primer trimestre perquè serveixi com a inici del curs i del treball de programació de la biblioteca escolar. Després que l’any passat s’anul·lés per les restriccions de la pandèmia, enguany l’Ajuntament de Girona ha reprès l’acte, que arriba a la 15a edició. La jornada va adreçada especialment a les persones responsables de les biblioteques escolars i als i les representants dels equips directius dels centres educatius de la ciutat, així com als serveis municipals implicats en el projecte i a les persones representants del Centre de Recursos Pedagògics del Gironès i d’entitats interessades en la biblioteca escolar.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.