Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’exposició itinerant ‘Viatge al cor dels Pirineus’ fa parada a Girona

La mostra, ubicada a la unitat mòbil Piribus, ja va viatjar per Catalunya l’any 2019, i ara arriba a la ciutat després de passar per 27 municipis del Pirineu de Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França. Està instal·lada a l’esplanada de la Copa durant 14 dies i s’hi organitzarà un programa d’activitats gratuïtes per descobrir el patrimoni natural i cultural gironí.

Imatge de l’acte d’inauguració d’avui

La ciutat de Girona acull fins al 4 de setembre l’exposició itinerant “Viatge al cor dels Pirineus”, que es pot visitar a la unitat mòbil Piribus ubicada a l’esplanada de la Copa. La mostra s’emmarca en el projecte de cooperació transfronterera POCTEFA ADN Pirineus, projecte de valorització del patrimoni pirinenc i de cooperació de la Xarxa Educació Pirineus Vius. Aquest matí ha tingut lloc l’acte d’inauguració de l’exposició i hi han assistit el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés; la secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Anna Barnadas; el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Amat, i el coordinador de l’associació LPO France i cap de fila del projecte POCTEFA ADNPYR i de la Xarxa Educació Pirineus Vius, Phillipe Serre.

“La serralada dels Pirineus ens uneix molt més del que sovint pensem amb la resta de territoris. Es tracta d’una serralada plena de patrimoni natural i cultural que volem viva. Hem de preservar tot aquest entorn per tal que els valors que representa puguin durar moltes més generacions. En aquest projecte hi ha lligats molts temes de gestió natural i poblacional per evitar que els Pirineus perdin població i que no siguin només una postal, sinó que sigui un territori viscut com ha estat en els darrers segles. Aquest és l’objectiu de l’exposició, donar a conèixer tots aquests vessants del patrimoni”, ha afirmat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés. 

El projecte ADN Pirineus ha estat dissenyat i desenvolupat per sis socis, en concret, l’associació francesa de protecció de la natura LPO France, l’Institut d’Estudis Andorrans CENMA, SEO Birdlife d’Aragó i NIN-GAN (Gestió Ambiental de Navarra) associat al Govern de Navarra. Per part de Catalunya hi han participat la Fundació Catalunya La Pedrera i la Generalitat de Catalunya. ADN Pirineus té com a objectiu principal difondre al llarg de més de 6.000 km la història i la singularitat paisatgística, cultural i natural dels Pirineus a Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França.

La mostra va viatjar per Catalunya durant l’any 2019 i ara hi torna havent passat per 27 localitats diferents de tota la serralada pirinenca. L’exposició convida les persones a endinsar-se en el paisatge, la geologia, la biodiversitat i la història humana d’aquesta serralada. S’ha dissenyat amb la voluntat que les persones visitants gaudeixin d’una experiència sensorial única, a partir d’objectes i dispositius que permetran descobertes visuals en 360º, pantalles tàctils i sonores, així com la manipulació d’objectes. Està a bord d’un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, on es poden descobrir curiositats de la història dels Pirineus, i sentir els elements de la natura en primera persona, entre altres.

Es pot visitar a l’esplanada de la Copa de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, i els diumenges, de 10 a 14 h. Després de Girona, la mostra recorrerà 5 municipis més durant el 2021, tots ells de França.

Cada dia es realitzaran visites guiades a l’exposició a partir de les 17 h de la tarda (excepte els diumenges). Així mateix, des de demà i fins al 4 de setembre, es faran diferents activitats per descobrir el patrimoni de l’entorn gironí, com un itinerari geològic, una observació d’estels, un taller de fauna aquàtica i tallers de manualitats al mateix Piribus. Totes les activitats són gratuïtes i cal inscriure-s’hi de forma prèvia per correu electrònic (info@sorellona.org) o per telèfon (679 866 964).

Per a més informació es pot consultar el programa d’activitats o visitar la web del projecte ADN Pirineus.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.