Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona presenta els projectes estratègics i els compromisos amb la ciutadania per aquest mandat

El document està format per 30 mesures concretes per a la dinamització econòmica, la transició tecnològica i ecològica, l’educació, l’habitatge, la seguretat i la neteja

L’Ajuntament de Girona ha presentat avui els projectes estratègics i els compromisos amb la ciutadania del govern municipal de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. El document està format per 30 mesures que es desplegaran durant aquest mandat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde, Quim Ayats, han destacat que es tracta de propostes realistes, tenint en compte la situació actual marcada per la COVID-19.

“Avui presentem 30 mesures concretes per a la dinamització econòmica, per a la transició tecnològica i ecològica, per a l’educació, per a l’habitatge, per a la seguretat i la neteja. Unes propostes que alhora són les bases del futur”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona. Per la seva banda, el vicealcalde ha posat èmfasi en el compromís del govern amb la ciutadania. “Refermem el nostre compromís amb la ciutadania i ho fem amb una aposta clara de 30 iniciatives que desplegarem fins a finals de mandat. Seguim comptant amb tothom per tirar-les endavant, perquè, només fent pinya aconseguirem donar a Girona l’impuls que mereix i necessita", ha afirmat.

La presentació del pla de govern s’ha realitzat tres mesos després que JxCat i ERC formessin govern, ja que abans no ha estat possible per la situació d’emergència sanitària que ha obligat a prioritzar assumptes urgents vinculats a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia. El govern ha donat prioritat a presentar un pla realista, ja que la realitat és molt canviant i es desconeix quin serà el context econòmic i social a curt termini i els recursos que disposarà l’Ajuntament de Girona. 

“Continuarem protegint com fins ara les persones de les conseqüències de la crisi, destinant esforços i recursos que calguin a les persones més vulnerables i als sectors més afectats per aquesta crisi. Això continua sent una prioritat, com hem demostrat amb les actuacions fetes fins ara”, ha destacat Madrenas. En la mateixa línia, Ayats ha explicat que “tenim un gran repte econòmic, social i de salut a causa de la COVID-19. És per això que refermem el nostre compromís amb totes les gironines i els gironins de mantenir les ajudes i les iniciatives encaminades a lluitar contra els efectes de la pandèmia".

Entre les 30 mesures destaca l’àmbit de l’habitatge. El govern invertirà 2,5 milions d’euros en polítiques públiques d’habitatge i s’incorporaran un mínim de 60 habitatges de lloguer assequibles per a joves i famílies. També s’aprovarà el Pacte Local d’Habitatge, s’enfortirà l’Oficina Municipal d’Habitatge i es promocionarà la borsa municipal. 

Pel que fa als barris, es millorarà la mobilitat entre ells. Per exemple, es construirà la passera que ha de connectar el carrer del Carme amb Montilivi i es realitzaran les obres al pont de l’Areny. Alhora, es condicionarà un nou aparcament dissuasiu a l’accés de la ciutat i s’implementarà el servei de busos llançadora cap al centre. També s’avançarà en la conversió de la plaça de Catalunya en zona de vianants. 

En l’àmbit de la cultura, s’executarà el projecte de la biblioteca de la Casa de Cultura, s’impulsarà la celebració d’arts en viu en els establiments de restauració, es crearà el Consell de les Arts, es finalitzarà el projecte de l’edifici del Modern i s’avançarà en el projecte de la Casa Pastors com a seu del Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona. 

L’educació i l’esport també tenen un paper central en el pla de govern. Durant aquest mandat, s’impulsarà el Pacte Local Contra la Segregació Escolar, es pacificaran els entorns dels equipaments municipals, es desplegaran les propostes del Pla Estratègic de l’Esport i s’impulsarà el Pla de manteniment exprés dels equipaments. També s’obrirà la Casa de les Entitats, un espai per les associacions juvenils i les de la gent gran; i s’adequarà l’Estació Espai Jove. 

A l’entorn natural s’executaran millores al parc de la Devesa i al parc de les Pedreres; s’adequarà l’espai del castell de Montjuïc i es retirarà el campament dels firaires del parc de la Devesa. 

Dues de les prioritats d’aquest mandat també seran la seguretat i la neteja. En aquests aspectes, s’acabarà de definir i aprovar el nou contracte de neteja, s’implementarà la policia de proximitat per lluitar contra l’incivisme i les ocupacions delinqüencials i s’avançarà en el projecte de Can Burrassó, a Santa Eugènia, per convertir l’equipament en la primera subcomissaria. 

En paral·lel, es treballarà per la dinamització econòmica aprofitant la doble transició tecnològica i ambiental, situant Girona com una ciutat intel·ligent i sostenible, pujant al tret de la quarta revolució industrial. En aquest sentit, es treballarà en el projecte de la Ciutat Tecnològic i en l’estalvi energètic o la recollida selectiva amb una Oficina Verda. 

En temes de Salut, el govern vetllarà pel compliment dels acords de l’hospital Trueta. És a dir, la creació d’un nou CAP a l’Eixample i l’ampliació i millora dels CAP Santa Clara, Can Gibert i Taialà.

Durant la roda de premsa, també s’ha difós el vídeo que l’equip de govern ha presentat per explicar les línies estratègiques de cada àrea de l’Ajuntament de Girona. L’audiovisual es difondrà per les xarxes socials i es pot trobar al perfil de YouTube del consistori.

Projectes estratègics i compromisos amb la ciutadania del govern municipal
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.