Header: Jornades Lluís Maria de Puig Olivé

Jornades Lluís Maria de Puig Olivé

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona celebra el Dia d'Europa 2013 amb un acte institucional

L'Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat han organitzat un acte de commemoració en el que tindrà lloc el lliurament de la Placa d'Honor del Premi d'Europa i la jornada Lluís Maria de Puig· Divendres 10 a les 19 h, el saló de descans del Teatre Municipal.

El 9 de maig de 1950 Robert Schuman va presentar la proposta, coneguda com a “Declaració Schuman”, que proposava la creació d’una Europa organitzada per tal de mantenir unes relacions pacífiques entre els països europeus que en formaven part. Aquesta proposta va ser l’embrió de la creació del que avui dia és la Unió Europea. Per tal de commemorar aquesta data, l’Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya a Girona i la Diputació de Girona, han impulsat amb la col·laboració de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, la Universitat de Girona i els Amics de la UNESCO, la celebració d’un acte institucional que tindrà lloc divendres 10 al Teatre Municipal de Girona.

Enguany l’acte institucional del Dia d’Europa tindrà una significació especial ja que se celebrarà la Jornada Lluís Maria de Puig, en memòria del polític gironí amb una llarga trajectòria a les institucions europees, i també es farà entrega de la Placa d’Honor del Premi d’Europa del Consell d’Europa. El passat 24 d’abril Girona va rebre la placa d’honor del Consell d’Europa amb motiu del foment de l’ideal europeu de la ciutat. Aquest reconeixement valora tant la tasca de l’Ajuntament com la de les institucions, la dels agents locals i la dels ciutadans i ciutadanes de Girona en el desplegament d’iniciatives, d’accions i de projectes en àmbits diversos, contribuint al reforçament dels lligams i del sentiment de pertinença europea, que són els objectius que els Premis d’Europa promouen.

L’esdeveniment comptarà amb la presència de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i el delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús.

En el transcurs de l’acte, que presentarà Albert Reverendo - representant del Jove Parlament Europeu Espanya-, hi intervindran Joan Colom Naval, el president del Consell Català del Moviment Europeu, que realitzarà la conferència “Lluís M. de Puig, de l’Onyar a l’Ill”; i la Dra. Francina Esteve Garcia, professora de Dret Internacional Públic i Dret de la Unió Europea de la UdG, que realitzarà el parlament titulat “La ciutadania europea: un balanç de 20 anys”.

Finalment el president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Jean-Claude Mignon, intrevindrà per posteriorment lliurar a l’alcalde de Girona la Placa d’Honor del Premi d’Europa del Consell d’Europa. El Trio de corda de la Jove Orquestra del Gironès: Albert Bosch i Aida Garcia, violins; Elisabeth Sunyer, violoncel; tancaran amb tres peces aquesta celebració.  

Programa d'actes Dia d'Europa 2013
1a Jornada Lluís M. de Puig 2013
Tornar