Header: Jornades Lluís Maria de Puig Olivé

Jornades Lluís Maria de Puig Olivé

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona bateja amb el nom de Lluís Maria de Puig un dels miradors al riu Onyar

L’espai dedicat al polític i historiador gironí està ubicat al lateral de la plaça de Sant Feliu.

Es tracta del mirador del riu Onyar que està ubicat en un dels laterals de la plaça de Sant Feliu, just al darrere de l’escultura del Cul de la Lleona, i que fins ara no tenia cap denominació específica.

“Lluís Maria de Puig es va comprometre amb Girona i avui és el dia que Girona es compromet amb ell, amb un compromís ferm, palpable i visible”, ha subratllat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha presidit aquest migdia l’acte de descoberta de la placa del nou mirador Lluís Maria de Puig. A més de l’alcaldessa, han assistit a la iniciativa regidors i regidores de l’Ajuntament de Girona; l’exalcalde Joaquim Nadal; la vídua, les filles, els germans i altres familiars de Lluís Maria de Puig, i diverses personalitats del món acadèmic, polític i social de la ciutat.

L’alcaldessa ha destacat també la rellevància de l’espai escollit per a la denominació, ja que “és una cruïlla perfecta de modernitat, tradició i d’un patrimoni gironí per excel·lència com és el riu Onyar. A més, és un espai de quietud per poder conèixer i reflexionar sobre la figura de De Puig i per poder gaudir de Girona”. Madrenas ha llegit, durant l’acte, unes paraules que l’exalcalde de Girona i president de la Generalitat de Catalunya cessat en aplicació de l’article 155 de la CE, Carles Puigdemont, li ha fet arribar per elogiar la figura de Lluís Maria de Puig.

El germà de Lluís Maria de Puig, Jaume de Puig, ha intervingut durant l’acte en nom de la família per fer la glosa del polític gironí.

L’acord de la denominació del nou mirador de Lluís Maria de Puig es va aprovar en el Ple municipal ordinari de l’Ajuntament de Girona de l’11 de desembre del 2017, després de la proposta feta des de la Comissió del Nomenclàtor de Girona del mes de novembre.

Aquest nou espai de la ciutat dedicat a Lluís Maria de Puig se suma a altres iniciatives que porta a terme l’Ajuntament de Girona per recordar la seva figura, com la celebració des del 2013 de la Jornada Lluís Maria de Puig.

Tornar