Header: Girona emprèn

Girona Emprèn

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’alumnat dels cicles formatius de la ciutat dissenyarà propostes per avançar cap a una Girona més verda, humana i sostenible

Els tallers d’innovació, que es portaran a terme durant el mes d’octubre a diversos centres educatius, plantegen al jovent el repte d'elaborar un pla d’acció per transformar el model econòmic gironí

L’Ajuntament de Girona, a través del Servei Municipal d’Ocupació - Girona Emprèn i amb la col·laboració del Servei Municipal d’Educació i del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional, ha engegat aquesta tardor una nova iniciativa per fomentar la innovació i l’emprenedoria sostenible adreçat a l’alumnat de formació professional de la ciutat. Del 17 al 28 d’octubre, els nois i noies de vuit cicles de grau mig i grau superior dissenyaran propostes innovadores per avançar cap a la Girona més sostenible en tres grans àmbits: econòmic, social i ambiental. Al llarg del mes de novembre, s’organitzaran unes jornades per presentar totes les propostes ideades pels joves participants.

“Volem construir una ciutat on tothom hi tingui cabuda, posant especial atenció en els reptes de sostenibilitat a llarg termini. Per això des de l’Ajuntament promovem la participació del jovent en temes que ens afecten a tots i a totes, demanant idees i opinions que ens ajudaran a buscar alternatives a als desafiaments que se’ns plantegen”, ha destacat el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, ha ressaltat que “des del consistori, ens esforcem per implementar programes i accions que contribueixin a implicar tothom per fer una Girona humana, verda i sostenible, adaptada a les necessitats emergents i futures. Sabem que estem davant d’un repte ambiciós, però tenim la convicció que, si treballem plegats, assolirem l’èxit”.

Finalment, el regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, ha especificat que “amb aquests tallers contribuïm a assolir la fita d’aconseguir una ciutat més sostenible seguint les línies estratègiques plantejades per l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

L’objectiu del projecte és plantejar solucions a un repte de ciutat relacionat amb la transformació del model econòmic, social o ambiental del territori. Les diverses idees han de permetre avançar cap a un model econòmic basat en el coneixement, la innovació i la sostenibilitat, tant ambiental com productiva i social. 

Per fer front al repte, els diversos grup participants rebran una càpsula formativa d’alguna temàtica relacionada amb l’Agenda 2030, que impartiran persones expertes en la matèria. Aquesta decisió l’ha pres cada centre educatiu en funció dels interessos del grup participant entre aquestes temàtiques: transició energètica, economia circular, responsabilitat social corporativa, transformació digital i nous models de negoci amb impacte social. Finalment, l’alumnat farà un taller de generació d’idees en què els centres educatius comptaran amb un/a dinamitzador/a que facilitarà el procés de donar respostes al repte.  

Participaran en aquesta primera edició de la iniciativa l’alumnat dels següents cicles formatius: del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de Pastisseria i del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d’Agència de Viatges i Gestió d'Esdeveniments, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona; del CFGS de Marketing i Publicitat, de l’Escola Tècnica de Girona; del CFGS d’Integració Social + CFGM d’Atenció a les Persones amb Dependència, del centre FEDAC Sant Narcís; del CFGS  d'Eficiència Energètica i Electrotècnia + CFGS de Projectes d'Edificació, de l’Institut Santa Eugènia; del CFGM d’Instal·lacions de Telecomunicacions i del CFGM d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, de l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà, i del CFGS d’Administració i Finances, de l’Institut Montilivi.

La iniciativa dels “Tallers de foment de l’emprenedoria sostenible” ha estat impulsada pel Servei Municipal d’Ocupació – Girona Emprèn de l’Ajuntament de Girona amb el cofinançament de la Diputació de Girona i s’ha organitzat en col·laboració amb el Consell de la Formació Professional i Ocupacional de Girona. El plenari del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional està format per representants de tots els grups polítics municipals; personal tècnic de l’Ajuntament de Girona i d’altres administracions, com la Generalitat de Girona, la Diputació de Girona i Consell Comarcal del Gironès; organitzacions empresarials, empreses i sindicats; centres de formació, i entitats del tercer sector.

Podeu consultar més informació sobre la iniciativa i el vídeo de presentació en aquest enllaç

Tornar