Header: L'Estació Espai Jove

L'Estació Espai Jove

Xarxes: Joventut

Xarxes: L'Estació Espai Jove

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Projecte Rossinyol de Girona ha afavorit la inclusió i l’acollida de 33 alumnes nouvinguts aquest curs

L’Estació Espai Jove acull aquesta tarda l’acte de cloenda del programa per al període 2022-2023.

Tres imatges de l’acte de cloenda del curs del Projecte Rossinyol on es poden veure participants en el projecte, l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas, la vicerectora de la UdG Sílvia Llach i el regidor Àdam Bertran.

El Projecte Rossinyol de Girona ha afavorit la inclusió i l’acollida de 33 alumnes nouvinguts a la ciutat aquest curs escolar. L’Estació Espai Jove ha acollit avui a la tarda l’acte de cloenda del programa de la Universitat de Girona (UdG) que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona. Es tracta d’un projecte de mentoria que té com a finalitat donar a conèixer la llengua catalana i la ciutat a l’alumnat que acaba d’arribar. Es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que fa de mentor/a i acompanya al llarg de tot el curs a un alumne/a d’una escola o institut de Girona. 
 
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la vicerectora de la UdG, Sílvia Llach, han assistit a l’acte. Han estat acompanyades per la regidora de Drets Socials i Cooperació, Núria Pi; el regidor d'Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i el professor de la Facultat de Psicologia i Educació de la UdG i director del Projecte Rossinyol, Jordi Feu.
 
Enguany, 33 estudiants de la UdG han fet de mentors i mentores a 33 alumnes de diversos centres educatius de la ciutat: Escola Annexa - Joan Puigbert, Carme Auguet, Àgora, Josep Dalmau i Carles, Santa Eugènia, Pericot, Cassià Costal, Taialà, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Santiago Sobrequés i Vidal, Institut Narcís Xifra i Masmitjà, Institut Montilivi, Institut Ermessenda de Girona i Institut Santa Eugènia. Durant sis mesos, han compartit vivències, han conegut noves cultures, han passejat per carrers desconeguts de la ciutat, han après a comunicar-se millor en català i han participat en activitats del barri. 
 
Al llarg d’aquests 14 anys d’experiència del Projecte Rossinyol, els centres educatius valoren positivament el projecte, ja que ha incidit en les trajectòries formatives i d’integració social i cultural de moltes persones joves nouvingudes a la ciutat. Aquest projecte es desplega gràcies als compromisos i responsabilitats compartits entre la UdG, l’Ajuntament de Girona i els centres educatius participants. 

Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 159 resultats.