Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Cicle de diàlegs sobre la mort al Centre Cívic Sant Narcís

El cicle constarà d’un acte de record a les persones que han mort durant la pandèmia el dia 12 de novembre a les 19 h

El centre Cívic Sant Narcís us presenta el cicle Diàlegs sobre la mort que realitzem aquest mes de novembre, sota el paraigua del projecte d’arts escèniques La Incòmoda, que té per objectiu potenciar la reflexió entorn de temes socials a través de les arts escèniques i la paraula. Es tracta d’un cicle organitzat per l’Associació de veïns de Sant Narcís, Associació Cultural La Volta, Associació Dona Llum i el Centre Cívic Sant Narcís amb la col·laboració de la llibreria Calmot. 

El cicle constarà d’un acte de record a les persones que han mort durant la pandèmia el dia 12 de novembre a les 19 h. L’acte consistirà en una taula rodona per parlar de com vivim la mort actualment. Com ha afectat el context de pandèmia en els processos d’acompanyament de la mort i del dol. Quin tabú acompanya els processos de mort i posar llum a alternatives i propostes per viure aquests processos d’una altra manera. 

També es presentarà la instal·lació artística “Re-cordis: tornar a passar pel cor”, a cura d'Ayelén Salerno i Maylen P. Navas. Obra artística que vol esdevenir una forma d’altar, entenent la mort com a part del cicle de la vida. Durant els dies que estigui exposada vol potenciar la interacció del veïnat del barri amb la instal·lació, creant un homenatge participatiu a les persones que han mort durant la pandèmia. La manera de participar consisteix a portar un element de la natura, un objecte o quelcom significatiu i col·locar-lo a la instal·lació. 

L’acte s’acompanyarà de música en directe, de les fotos del veí Xicu Matas i d’una mostra de contes i llibres il·lustrats sobre la mort. Tanmateix es realitzarà la col·locació d’una placa commemorativa als jardins de la plaça de l'Assumpció. 
Aquest serà el tret de sortida de tot el cicle que també comptarà amb l’obra de teatre A(MOR)T sobre l’Eutanàsia a càrrec de Theatrum Mundi amb un posterior col·loqui el 19 de novembre a les 20 h. I un col·loqui sobre la mort perinatal a càrrec de l’Associació Catalana per un Part Respectat “Dona a llum” el 24 de novembre a les 18 h.

Us convidem a participar d’aquest cicle tan especial. Podeu consultar els actes a l’agenda de la ciutat.

Tornar