Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

FAQ mesures per frenar Covid-19 a Girona sobre esports | Coronavirus

FAQ sobre esports

Última actualització: 09-04-2021

Es pot realitzar pràctica esportiva a l’aire lliure? 

Sí, la pràctica física i esportiva a l’aire lliure es pot desenvolupar de forma individual, amb convivents o en grups de màxim sis persones i 2 bombolles de convivència. 

Les instal·lacions i equipaments esportius tancats, com ara els pavellons o les piscines, poden obrir?

Sí, es permet l’obertura d’equipaments esportius en espais tancats amb un aforament del 30% i s’ha de concertar cita prèvia. A les piscines, s’incrementa l’ocupació permesa al 50% de l’aforament autoritzat.

I els equipaments esportius a l’aire lliure?

Sí, poden obrir amb un aforament del 50%. 

Amb quines condicions poden obrir les instal·lacions esportives tancades o a l’aire lliure?

S’ha d’establir un control d’accés; garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.

Estan oberts els vestidors dels equipaments esportius?

Sí, es poden utilitzar sempre que sigui necessari per a les persones usuàries i amb caràcter preferent per a les persones usuàries de les piscines.

Es poden fer activitats esportives en grup?

Sí. En les instal·lacions i equipaments a l’aire lliure, es permet un aforament del 50% i realitzar activitats grupals sense limitació a 6 persones i sense necessitat de mascareta. En els equipaments en espais tancats que tinguin una ventilació reforçada, es permeten activitats grupals de més de 6 persones amb el límit de l’aforament al 30% i l’ús de mascareta. Si no es garanteix la ventilació reforçada, s’ha de mantenir el límit de grups de 6 persones inclòs monitor/a. Aquesta limitació no afecta les activitats esportives federades ni l’esport escolar, en què es pot entrenar en els grups estables habituals i participar en les competicions permeses, sempre amb subjecció al pla sectorial corresponent.

He de portar mascareta quan faig esport?

No cal portar mascareta durant la pràctica esportiva però sí en els espais tancats, excepte a les piscines i els grups bombolla federats

A quina hora han de tancar les instal·lacions i equipaments esportius?

Les instal·lacions esportives podran romandre obertes al públic de les 6 del matí a les 21 h. Tothom haurà d'estar fora com a màxim a les 21.15 h

Es poden disputar partits de futbol, bàsquet, tenis, hoquei...?

Sí, es permeten totes les competicions federades.

Pot assistir públic en els partits?

Sí, es permet el públic a les competicions esportives amb limitació d’aforament del 50% a l’aire lliure i 30% en espais tancats, excepte a les competicions d’àmbit estatal i internacional de futbol i bàsquet de caràcter professional, que es mantenen sense públic.

Estan obertes al públic les pistes esportives que estan a l'aire lliure?

No, no es permet l’ús d’instal·lacions i equipaments esportius no supervisats, inclòs les pistes i els camps d’esports públics a l’aire lliure. Les pistes d’skate, els parcs de salut i els parcs de cal·listènia també estan tancats i no es poden utilitzar.

Veure totes les respostes