Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

FAQ mesures per frenar Covid-19 a Girona sobre esports | Coronavirus

FAQ sobre esports

Puc sortir a fer esport acompanyat?

Sí, l’exercici físic es pot fer com a màxim en grups de 15 persones, excepte en el cas de persones convivents. En instal·lacions esportives cobertes i piscines per a la pràctica esportiva, està permesa la pràctica esportiva individual, o un màxim de 2 persones en pràctiques esportives en el cas de modalitats així practicades. Quan la piscina es divideixi per carrils d’entrenament, un esportista per carril. Només podrà estar amb els esportistes un entrenador quan sigui necessari, amb excepció de les persones amb discapacitat o menors. Cal recordar, que els pavellons i les piscines municipals de Girona encara estan tancades. 

A quines hores puc sortir a fer esport?

Es pot fer lliurement evitant les franges horàries reservades per a la gent gran.

Per on es pot fer esport?

Es pot practicar esport a qualsevol via o espai públic, inclosos els espais naturals i les zones verdes autoritzades, sempre dins de la regió sanitària del domicili habitual. 

Quines activitats esportives no professionals es poden practicar?

Es pot practicar qualsevol esport individual que no comporti contacte amb terceres persones.

Els esportistes federats poden entrenar?

Sí, els esportistes de clubs participants en lligues no professionals poden realitzar entrenaments de manera individual i complint les corresponents mesures de prevenció i higiene.

Puc fer servir el cotxe o el transport públic per anar a fer esport?

Sí que es permet per anar a instal·lacions esportives a l’aire lliure o cobertes i piscines per a la pràctica esportiva en l’àmbit de la regió sanitària.

És obligatori portar mascareta o guants per sortir a fer esport?

Només és obligatori l’ús de mascaretes per a la pràctica esportiva quan no sigui possible mantenir una distància de seguretat entre persones. Es recomana usar guants per evitar la propagació del virus, si es toquen elements que puguin estar infectats.

Puc accedir a les instal·lacions esportives municipals?

Es pot accedir a les pistes de tennis i pàdel de la Zona Esportiva de la Devesa però cal fer una reserva prèvia trucant el 972 209 354 o mitjançant el programa de reserves en línia. La resta d’instal·lacions, com les piscines municipals i els pavellons, estan tancats. Tampoc es fan les activitats fisicoesportives i aquàtiques municipals.

Puc anar a les pistes poliesportives, pistes de petanca i taules de tennis taula que estan a l’aire lliure?

L’Ajuntament manté la recomanació de no utilitzar aquests espais.

Puc anar i utilitzar els parcs de salut que estan a l’aire lliure?

Encara no, d’acord amb les condicions i característiques de la pràctica esportiva en la fase 2, no està permesa la seva utilització, i per tant, l’Ajuntament manté la recomanació de no utilitzar aquests espais.

Puc contactar telefònicament amb les oficines del Servei Municipal d’Esports?

Podeu trucar a les següents instal·lacions esportives: Complex Esportiu de Palau (972 222 155), Piscina Municipal Santa Eugènia – Can Gibert del Pla (972 237 306) i Pavelló Municipal Girona – Fontajau (972 226 136) de dilluns a divendres de 9 a 14 h. I a la Zona Esportiva de la Devesa (972 209 354) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 21 h, i dissabte de 10 a 14 h.

Poden obrir les piscines recreatives o comunitàries?

Sí, amb un aforament màxim permès del 30% de la capacitat de la instal·lació, sempre que permeti assegurar la distància de 2 metres entre usuaris. En cas contrari, s’ha de reduir l’aforament fins a aconseguir aquests 2 metres. Caldrà establir un sistema de reserva per mitjà de cita prèvia i s’hauran d’organitzar torns. 

Quines mesures s’han de seguir a les piscines?

  • Abans de l’obertura, cal realitzar una neteja i desinfecció generalitzada de la instal·lació.
  • S'haurà d'establir una neteja i desinfecció diària de la instal·lació i de les superfícies de contacte freqüent amb les mans (poms de les portes, baranes, etc) com a mínim tres vegades al dia. Caldrà tenir especial cura dels espais tancats, com poden ser els vestuaris i banys.
  • S’aconsella que els usuaris es dutxin de forma ràpida a les dutxes de la zona de platja. Es recomana que les dutxes es puguin accionar amb el peu o de forma automàtica. Si no és possible, disposar de gel hidroalcohòlic al costat de les dutxes.
  • No es pot fer ús de les dutxes dels vestuaris ni de les fonts d’aigua.
  • Els lavabos es poden fer servir amb una ocupació màxima d’1 persona, a excepció de persones que necessitin assistència. A més, els lavabos han de tenir sempre sabó i/o gels hidroalcohòlics
  • S’hauria de mesurar, almenys cada hora, el clor lliure i pH.

Quan s’obriran les piscines municipals?

Encara no hi ha una data prevista. D’acord amb les instruccions i normatives rebudes per part del Govern Central i de la Generalitat de Catalunya, i seguint principalment les recomanacions de les autoritats sanitàries, s’està treballant en els protocols per tornar a la “nova normalitat” amb l’objectiu de garantir les mesures de seguretat, higiene i de distanciament. Pròximament s’informarà sobre quan es tornaran a obrir les piscines municipals, previsiblement serà durant la fase 3.

Quan s’obriran les piscines municipals d’estiu de la Zona Esportiva de la Devesa?

La previsió és obrir-les a finals del mes de juny, sempre que es pugui complir la normativa i els protocols de seguretat establerts que marquen el Govern Central i la Generalitat de Catalunya. 

Com puc abonar-me a les piscines municipals o fer-me el “Passi de Palau”?

A causa de les restriccions d’aforament que caldrà portar a terme, provisionalment no es podran realitzar nous abonaments fins a nou avís.

Es retornarà l’import de la quota de l’abonament dels mesos que han estat tancades les piscines municipals i la sala de fitness?

Sí, un cop es concreti la data de reobertura de les piscines, es procedirà al retorn de l’import de la part proporcional de la quota durant el període que les piscines han estat tancades amb motiu del COVID-19.

Les activitats fisicoesportives, aquàtiques i l’escola de tenis del curs 2019-2020 es reprendran?

No es preveu reprendre les activitats fisicoesportives i aquàtiques pel que queda de curs (aquestes finalitzaven la setmana del 15 al 20 de juny). Per tant, es procedirà a realitzar el retorn de l’import de la part proporcional de les sessions que no s’han pogut portar a terme a causa del COVID-19 (des de la suspensió el 15 de març i fins a final de curs).

Es portarà a terme l’oferta de les activitats fisicoesportives i aquàtiques Estiu 2020?

Ara per ara és poc probable que hi hagi oferta de cursets d’activitats aquàtiques per a aquest estiu. Encara no hi ha una data prevista de quan es podran obrir les piscines municipals, i cal tenir en compte les restriccions d’aforament previstes per la normativa i els protocols establerts per part del Govern Central i de la Generalitat de Catalunya.

I les activitats fisicoesportives que altres estius s’han portat a terme al pavelló de Fontajau (pilates, ioga, condicionament físic, to i GAC)?

Hi ha la voluntat d'oferir-les. S’està treballant per obrir les preinscripcions durant les pròximes setmanes. Es penjarà tota la informació al web. També us emplacem que seguiu les xarxes socials del servei. 

Poden obrir les instal·lacions i centres esportius privats?

Sí, està permesa l’obertura de centres esportius però amb limitacions. Cal cita prèvia i per torns. Per a la pràctica esportiva individual, només es permet l’atenció a una persona per entrenador i per torn; si el centre té diversos entrenadors es podrà prestar el servei individualitzat a tantes persones com entrenadors hi hagi, però en cap cas es podrà superar el 30% d’aforament d’usuaris i cal respectar sempre la distància de seguretat de 2 m. Es poden utilitzar els vestidors. Cal garantir sempre les distàncies de seguretat i la neteja i desinfecció.

Es manté l’edició 2020 de la Costa Brava-Girona Bike Show?

Sí, però s’ha ajornat i es farà del 25 al 27 de setembre d’aquest any.

Es portaran a terme els Casals d’Estiu 2020?

Tota la informació relativa als casals d’estiu la trobareu al web https://web.girona.cat/casals

Veure totes les respostes