Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

FAQ mesures per frenar Covid-19 a Girona sobre cultura | Coronavirus

FAQ sobre cultura

Puc anar al cine, teatre o altre espectacle cultural?

Poden obrir, limitant l’aforament a un terç, amb butaques preassignades i mantenint distàncies de 2 metres de seguretat. És obligatori l’ús de mascareta

Havia d’anar a un acte cultural i s’ha suspès. Què passa amb les entrades?

Tota la programació cultural, també en espais com l’Auditori de Girona o el Teatre Municipal de Girona s’ha suspès o posposat fins a nova data. Si se suspèn definitivament l’activitat, se’t retornarà l’import de les entrades. Si es reprograma, podràs escollir mantenir l’entrada o sol·licitar-ne la devolució.

Els museus estan oberts? Hi puc anar?

Els museus de Girona obriran portes a partir del 4 de juny. Es tracta del Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona, el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus, el Museu del Cinema, la Casa Masó i el Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona. 

He sentit que es pot anar a consultar documents a l’arxiu, està obert l’Arxiu Municipal de Girona?

Encara no, l’arxiu està en procés de preparació i d’adequació de les instal·lacions. Pel que fa a la resta d’arxius de la ciutat, es recomana consultar abans per internet si estan oberts. 

Es faran les activitats previstes a Fira de Girona?

S’estan buscant noves dates per procurar ajornar totes les activitats de la Fira de Girona que estaven previstes fins al mes de maig. La Fira Playmobil es farà juntament amb el Girocomic el mes d’octubre.

Les biblioteques municipals de Girona estan obertes?

Ha reobert el servei de préstec, el qual s’ha de fer amb cita prèvia. Els interessants han d’encarregar prèviament el llibre, CD o DVD per correu electrònic o telèfon i anar-lo a recollir el dia i hora acordat. La devolució s’ha de realitzar a la bústia de retorn que hi ha situada a l’exterior de cada biblioteca. Aquest servei s’ofereix a les quatre biblioteques municipals: Antònia Adroher, Salvador Allende, Just M. Casero i Ernest Lluch. La Biblioteca Escolar Montfollet també ofereix el servei de préstec però no cal cita prèvia. 

Tinc un llibre de la biblioteca municipal i venç el termini de devolució. Em penalitzaran?

No, el termini de devolució de llibres a les biblioteques municipals ha quedat suspès. Podràs retornar els materials quan acabi l’estat d’alarma sense cap recàrrec en el teu historial.

I el festival Strenes, també es cancel·la?

No, el festival Strenes ha anunciat que posposa l’edició d’enguany, que se celebrarà entre el 26 de juny i l’11 de juliol del 2020. Pel que fa a les entrades, les persones que ja les havien adquirit les podran mantenir per a les noves dates, mentre que qui ho vulgui encara pot comprar entrades online al web del festival: www.festivalstrenes.cat
Per saber què passa amb la resta d’actes culturals, es pot consultar el web de l’Ajuntament o l’agenda municipal.

Veure totes les respostes