Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

FAQ mesures per frenar Covid-19 a Girona sobre cultura | Coronavirus

FAQ sobre cultura

Última actualització: 09-04-2021

Quines són les restriccions en la celebració d’activitats culturals d’arts escèniques i musicals o cinema?

Els teatres, cinemes, auditoris o similars poden obrir amb un 50% d’aforament i un màxim de 1.000 persones assegudes per sessió o actuació, sempre que sigui a l’aire lliure o en espais tancats on s’apliquen les mesures de ventilació, el control d’accessos i aglomeracions i l’assignació prèvia de seients. En la resta d’activitats, que no disposin de ventilació reforçada, es manté l’aforament del 50% i el màxim de 500 persones assegudes. Es permeten activitats culturals que quedin fora de la programació habitual.

Les activitats de cultura popular i tradicional com Sant Jordi estan permeses?

Sí, sempre que siguin estàtiques, es facin en un espai perimetrat o en espais tancats, s’hi apliquin les mateixes limitacions d’aforament que a les activitats culturals d’arts escèniques i musicals i els assistents estiguin asseguts.  

Poden obrir les sales de concert, els restaurants musicals, cafès teatre i cafès concert?

Es permet l’obertura de les sales de concert sense servei de bar. També es permet l’obertura de restaurants musicals, cafès teatre i cafès concert amb les mateixes condicions que la restauració. Totes les activitats culturals han de ser amb públic assegut.

A quina hora han d’acabar les activitats culturals?

A les 22 h. Es permet el retorn posterior a les 22 h.

Poden obrir els museus, galeries d’art, arxius i biblioteques? 

Sí, amb un límit d’aforament del 50%. També es permeten les activitats culturals amb assistència de públic en aquests espais.

Es poden fer gales, cerimònies de lliurament de premis i festivals?

Sí, aquestes activitats extraordinàries estan permeses.

Què es pot fer als centres cívics?

Es permeten les activitats cíviques i comunitàries presencials en els equipaments cívics si es fan a l’aire lliure en grups de màxim 6 persones i si són físiques o d’entrenament de la memòria, per a persones majors de 60 anys. També es permeten els programes i activitats d’intervenció socioeducativa i els programes de suport juvenil, així com aquelles altres activitats d’intervenció social i personal permeses, com menjadors de caràcter social, perruqueria o podologia.

Veure totes les respostes