Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona reforçarà la neteja i la desinfecció de les escoles de la ciutat

Els centres educatius podran fer ús d’equipaments municipals per fer classe i anar als parcs i jardins a les hores de pati

L’Ajuntament de Girona reforçarà la neteja i la desinfecció de les escoles bressol i d’educació infantil i primària de la ciutat. El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, ha presentat avui al matí, en roda de premsa a l’escola bressol L'Olivera, les mesures que es duran a terme als centres educatius davant la COVID-19.

“Es compleixen amb totes les directrius als centres educatius. A partir d’ara, seguirem dia a dia, fent les actuacions i prenent les decisions que calgui, per seguir garantint que els espais educatius són espais segurs”, ha afirmat el regidor d’Educació, afegint que “el risc zero no existeix” i que “el problema no són els infants, ni els mestres, ni l’ajuntament, el problema és el virus, i mentre hi sigui hem d’aprendre a conviure amb ell i prendre totes les mesures de precaució”. 

Una de les principals actuacions és que cada dia diverses brigades itinerants netejaran, de les 10 h a les 15 h, els 30 centres educatius de la ciutat (7 escoles bressol, 21 centres d’educació infantil i primària i 2 d’educació especial). Concretament, es desinfectaran els espais d’ús comú i les zones més sensibles com són les manetes de les portes o els lavabos.

D’altra banda, els centres podran fer ús d’equipaments municipals per fer classe i anar als parcs i jardins a les hores del pati. L’Escola Santa Eugènia tindrà un espai a La Marfà i a l’Escola Municipal de Música per tal de poder desenvolupar el projecte Montsalvatge d’educació musical. L’Escola FEDAC - Pont Major tindrà accés al camp de futbol del Pont Major i l’Institut Ermessenda comptarà amb més hores d’ús del pavelló de Palau. A més, l’Escola Annexa Joan Puigbert i l’Eiximenis podran fer pati al parc de Vista Alegre i a la plaça de Josep Pla; l’Institut Jaume Vicens Vives utilitzarà el parc de Vista Alegre i els jardins de Fora Muralla per fer educació física; i l’Escola Vedruna anirà a la plaça d’Espanya. 

Cal tenir en compte que, durant els mesos d’estiu, s’han ampliat i pacificat les zones d’entrada i sortida dels centres educatius.  Per un costat, s’han eliminat aparcaments i s’han delimitat espais amb new jerseis a les escoles Àgora, Carme Auguet, Joan Bruguera, Pericot, Migdia, Marta Mata i Font de la Pólvora, a l’escola bressol Cavall Fort i als instituts Montilivi i Narcís Xifra i Masmitjà. Per l’altra costat, s’ha previst tancar carrers o carrils per a les entrades i sortides dels alumnes a les escoles Cassià Costal, Balandrau i Annexa Joan Puigbert. A més, es coordinarà amb la Policia Municipal per vetllar la seguretat i el trànsit en aquells entorns escolars que no ha estat possible fer-hi una intervenció de millora dels accessos, com són el CEE Font de l’Abella, el CEE Palau i l’Escola Vedruna. També s’han ampliat les places d’aparcament de bicicletes en alguns espais i s’han desplaçat contenidors de deixalles, com és el cas de l’escola Sagrada Família. 
 
Pel que fa a les escoles bressol municipals, s’ha elaborat un Pla d’obertura pactat entre tots els agents implicats. S’ha augmentat la plantilla, s’han reduït les ràtios i s’han establert mesures de prevenció com: la creació de grups estables de convivència, el control de temperatura als accessos, la distribució d’entrades i sortides esglaonades o per diferents accessos i el condicionament d’espais de pati, menjador i dormitori.

Per últim, el consistori ha llançat una campanya entre els joves per a l’ús de la mascareta i mantenir la distància de seguretat als centres educatius. Sota el lema “Ets jove, no immune”, s’han distribuït un total de 300 cartells a 16 instituts (públics i privats).
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.