Header: Setmana de la Felicitat

Setmana de la Felicitat

Ruta de navegació

Formació interna | Setmana de la Felicitat

Formació interna

Grup d'acompanyament emocional

Des del marc del projecte de la Setmana de la Felicitat i el treball en xarxa s’ha detectat la necessitat de treballar la part emocional de les persones (angoixa, por, etc), ja que la situació que estem vivint actualment està accentuant algunes de les emocions que fan difícil el dia a dia i l’adaptació a l’entorn.
Per aquest motiu, i complint amb totes les mesures de seguretat marcades per la Còvid, s’han articulat dos grups d’autoajuda per a donar un seguit d’eines i recursos per a la gestió emocional i l’acompanyament en aquest aspecte.
Aquesta iniciativa està liderada per SBAS Taialà i a càrrec de Núria Balliu, experta en Coaching, Mindfulness, constel·lacions i formació.

L'aprenentatge social, emocional i ètic

Formació de professionals vinculats als serveis participants en el projecte “Setmana de la Felicitat” a càrrec del programa: “Una iniciativa global per l'educació emocional, ètica i social”. Aquest programa sense ànim de lucre i de caràcter col·laboratiu, tant a nivell local com internacional (creat per la Universitat Emory Atlanta, EE.UU.), pretén donar accés universal a aquest tipus d'educació. A Girona s'està desenvolupant a través de l' ICE de la UdG en forma de Seminari als quals agraïm la oportunitat que ens han donat d’oferir-nos el seu recolzament en adaptar el programa a la nostra realitat.

Aquesta proposta formativa dona resposta a la necessitat manifestada de tractar i treballar temes emocionals per una banda i per aprofitar un any amb menys activitats a la Setmana de la Felicitat, per a apoderar i formar a les persones que formen part del projecte, en perspectives de dotar d’eines per a desenvolupar habilitats i actituds prosocials; per gestionar constructivament les pròpies emocions i les dels altres; i per fomentar una ètica de la responsabilitat que parteix del pensament crític i la descoberta personal, amb una aproximació universal acceptable per a tot tipus de persones i cultures. El grup de treball a partir dels resultats de l’experiència formativa avaluarà poder incorporar-se a nivell comunitari en el programa de cares al proper curs.