Header: Setmana de la Felicitat

Setmana de la Felicitat

Ruta de navegació

Tallers alimentació sostenible | Setmana de la Felicitat 2023

Tallers alimentació sostenible

 

Tallers alimentació sostenible (llistat temàtics) | Setmana de la Felicitat 2023

Activitats comunitàries

Les activitats comunitàries són activitats i accions en el marc de la Setmana de la Felicitat que es fan a dintre dels serveis, entitats i associacions implicades en el projecte i que no es troben obertes al públic. És per nosaltres una felicitat compartir-les ja que formen part de l’essència de la setmana d’acostar coneixement, reflexió i vivències significatives compartides al conjunt de la població de l’Esquerra del Ter

Al Centre Obert Taialà cuinem en família

Cuina en família a càrrec del Centre de Distribució d’Aliments i Càritas Girona. Aprenem menjars gustosos i sostenibles per a compartir en família.
Al Centre Cívic Ter, el 23 de març, de 17.30 a 19.30 h.

Els alumnes de 4t de Domeny aprenen a berenar de manera saludable

Els alumnes de 4t de l’Escola Domeny faran un taller de berenars saludables amb el Centre de Distribució d’Aliments i Càritas Girona. Com menjar de manera saludable i sostenible per nosaltres i pel planeta!

Cuina de supervivència per a joves al Centre d'Acollida Oikia

Els joves rebran un taller de cuina de supervivència per a quan hagin de viure sols o compartint pis. El taller serà a càrrec del Centre de Distribució d’Aliments/Càritas Girona. Ser jove i menjar econòmic no significa no poder menjar sa i sostenible. Com podem millora els nostres hàbits i la nostra alimentació?

L'alimentació conscient. Intercanvi entre joves de la Llar Oxalis, Centre d'Acollida Oikia i PFI de l'Institut Carles Rahola

Es realitzaran dos tallers d’alimentació conscient amb un intercanvi entre joves del Centre d’Acollida Oikia i residents de la Llar Oxalis, i un altre entre joves del PFI de l’Institut Carles Rahola i residents del Centre d’Acollida OIKIA.

L’alimentació com una forma de tractament per a la salut. Elaboració d’una recepta conjunta per treballar l'alimentació conscient amb productes de temporada, Km 0, sans, econòmics, etc. Recepta: Arròs amb pollastre i verdures de temporada. Amb el suport de la nutricionista de la Llar Oxalis.

Intercanvi de receptes intergeneracional

La gent gran i els infants que participen d’aquesta activitat han escrit un receptari amb una introducció sobre quin moment feliç els fa recordar una determinada recepta i després han escrit la recepta. No tindrem temps de cuinar plegats/des; però ens coneixerem i explicarem tan bé la recepta i les emocions que ens inspira que serà com si la podem menjar. Després dels intercanvis la Fundació Oscobe ens oferirà un esmorzar/berenar compartit.

Els intercanvis es portaran a terme el dia 6 de març, de 9.45 a 12 h, al Centre Joan Sunyer; i el dia 15 de març, de 15 a 16.30 h, a l’Escola Taialà.

Hi participa: Centre Joan Suñer, Escola Domeny, Escola Taialà, Fundació Oscobe, Coral del Ter, FAVIBC, Grup Anem a Caminar del CAP Dr. Joan Vilaplana, Espai de les Dones, Casal Gent Gran Taialà.

Cuina de les emocions. Intercanvi entre el grup Espai de les Dones i Centre de Dia de Salut Mental del Gironès

El grup de l’Espai de les Dones i el Centre d’Acollida de Salut Mental del Gironès faran un taller conjunt de cuina de les emocions amb Laura Natural. Aquest taller tindrà lloc el divendres 24 de març, d'11 a 14 h, per a compartir taula i conèixer com els aliments poden influenciar en el nostre estat d’ànim.