Refugis climàtics

Refugis climàtics

Ruta de navegació

Pla de fred | Refugis climàtics

Pla de fred

Del 28 de novembre de 2023 al 28 d'abril de 2024

El Pla de Fred va destinat a totes aquelles persones que dormen al carrer a la ciutat i que, especialment per les condicions climatològiques d’aquesta època de l’any, es troben en situació de molta vulnerabilitat. Aquest és el sisè cop que es duu a terme a la ciutat de Girona. El servei es desenvolupa amb la participació de persones voluntàries de Càritas Girona, Creu Roja i altres entitats. Aquest hivern s'ha ampliat un mes més el Pla del Fred per donar un millor servei a les persones sense llar.

A l’edifici de la UNED hi haurà 45 places cada nit, de les quals 6 estaran reservades per a dones i persones amb identitats dissidents; 3 per a joves en situació de carrer, i 2 per a casos excepcionals. L’horari d’entrada serà a les 20.30 h i tancarà a les 8 h. L’accés es farà a través de la derivació del personal de La Sopa, excepte les persones grans, les dones, les persones amb identitats dissidents i les persones amb discapacitat que podran accedir-hi directament si hi ha places lliures pel seu grau de vulnerabilitat. 
 
L’espai comptarà amb servei de bugaderia per a la roba personal i s’oferirà esmorzar, sopar i aigua. Hi haurà dues persones responsables de garantir la convivència de l’espai: un zelador i un vigilant de seguretat, que s’encarregaran també de fer l’acollida i assignar els llits. A més, es comptarà amb l’ajuda de diferents persones voluntàries d’entitats de la ciutat. Durant aquest període, les persones usuàries també podran usar el servei de dutxes que hi ha als vestuaris de les piscines municipals de la Devesa. Hi podran anar els dimarts i els divendres, de 10.30 a 11.30 h.  

UNED Pla de fred | Refugis climàtics

Pla de fred

Adreça:
Antic edifici de la UNED
Carrer de Sant Josep, 14
17004 GIRONA

Horari:
Entrada a les 20.30 h
Sortida a les 8 h

Serveis:
- Bugaderia
- Esmorzar, sopar i aigua

Servei de dutxes:
Als vestuaris de les piscines municipals de la Devesa.
Dimarts i divendres, de 10.30 a 11.30 h.  

La Sopa. Centre d'Acollida i Serveis Socials | Drets Socials

La Sopa. Centre d'Acollida i Serveis Socials

NIF del Consorci:
P1700061C

Adreça:
Carrer de la Claveria, 5
17004  GIRONA

Telèfon:
972 204 250

A/e:
centreacolliment@ajgirona.cat