Header: Policia Municipal

Policia municipal

Policia Municipal de Girona

Policia Municipal de Girona

Cap de la policia:
Joan Jou Matamala

Adreça:
C. Bernat Bacià, 4
17001 - GIRONA

Telèfons:
092 
972 419 092 (des de fora de Girona)

Cita prèvia:
Cal demanar cita prèvia per a denúncies i gestions amb la policia municipal.

Web:
www.girona.cat/policia

Avisos i suggeriments:
Per avisos i suggeriments podeu utilitzar la Bústia d'Avisos de l'Ajuntament de Girona.

Xarxes: Policia municipal

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un total de 465 persones han respost en una setmana l’enquesta per a la creació del mapa de seguretat en clau de gènere de Girona

L’eina, que encara està activa a la pàgina d’Igualtat del web municipal i es tancarà més endavant, servirà per poder prioritzar actuacions per acabar amb les sensacions negatives.

Un total de 465 persones ja han respost l’enquesta per a la creació del mapa de seguretat en clau de gènere de Girona. L’Ajuntament va activar fa gairebé una setmana aquesta eina a la pàgina d’Igualtat del web municipal per saber en quins punts de la ciutat les dones se senten insegures. Del total de les respostes, 432 han confessat que en alguna ocasió han tingut emocions negatives per algun carrer o espai públic concret de la ciutat; mentre que 31 han respost que no i 2 han indicat l’opció “no ho sé o no ho contesto”.  

Entre totes les respostes, s’han fet arribar 1.020 anotacions sobre carrers o espais que generen inseguretat, entre les quals hi pot haver punts repetits. Aquest detall s’avaluarà més endavant i servirà per crear, juntament amb dades policials, el mapa de seguretat en clau de gènere de Girona. Aquest ha de servir per revertir la inseguretat que senten les dones que es mouen habitualment per la ciutat a peu o en algun altre mitjà de transport.

Paral·lelament, el consistori treballa per fer arribar l’eina a totes les persones amb la difusió de l’enquesta per les xarxes socials, així com d’un vídeo que invita a participar-hi. L’objectiu és que arribi a tothom, ja que la voluntat és crear el mapa de seguretat amb la participació del major nombre de dones possible, perquè siguin elles mateixes les que indiquin en quins llocs se senten insegures i, a partir d’aquí, prioritzar les actuacions per acabar amb aquesta sensació. 

Entrant a la pàgina web d’Igualtat hi ha l’enquesta, en la qual les dones majors de 16 anys han d’exposar si han evitat passar per algun punt concret de la ciutat perquè els ha generat una emoció negativa i, en cas afirmatiu, especificar el nom del carrer o espai. També és obligatori detallar el motiu d’aquesta sensació que, per exemple, pot ser perquè es tracta d’un espai fosc, poc concorregut o poc senyalitzat, perquè té barreres arquitectòniques o perquè està brut i descuidat, entre d’altres. A més, també hi ha l’opció de geolocalitzar l’indret en el mapa que es desplega per tal de concretar el punt exacte, així com detallar la franja horària, afegir observacions o pujar una imatge dels carrers o espais públics en qüestió.

Per registrar un punt insegur a l’enquesta cal identificar-se amb nom i cognoms i el document identificatiu. Aquestes dades només seran utilitzades pel consistori per tal de gestionar la participació i per evitar així el mal ús que es pugui fer de l’eina. 
 

Tornar
— 35 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 35 de 173 resultats.