Header: Policia Municipal

Policia municipal

Policia Municipal de Girona

Policia Municipal de Girona

Cap de la policia:
Joan Jou Matamala

Adreça:
C. Bernat Bacià, 4
17001 - GIRONA

Telèfons:
092 
972 419 092 (des de fora de Girona)

Cita prèvia:
Cal demanar cita prèvia per a denúncies i gestions amb la policia municipal.

Web:
www.girona.cat/policia

Avisos i suggeriments:
Per avisos i suggeriments podeu utilitzar la Bústia d'Avisos de l'Ajuntament de Girona.

Xarxes: Policia municipal

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Policia Municipal de Girona inicia una nova edició de la campanya “Joguina segura”

El cos policial inspeccionarà unes 15 botigues de la ciutat per controlar la seguretat dels joguets amb motiu de la proximitat de les festes de Nadal. 

Fotografia d’una inspecció a una botiga de Girona

La Policia Municipal de Girona ha iniciat avui la novena edició de la campanya "Joguina segura", que té com a objectiu controlar la seguretat de les joguines a les botigues de la ciutat coincidint amb les festes de Nadal. Aquest any, el cos policial inspeccionarà uns 15 establiments específics de joguines durant els propers dies, aproximadament la meitat dels establiments que es dediquen a la venta d’aquests productes a la ciutat. Aquest matí, el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha valorat la campanya i n’ha explicat els objectius principals. “Com és habitual, enguany tenim previst visitar aquells comerços on en alguna ocasió s'han trobat joguines poc segures, entre altres establiments. Considerem que es tracta d’una campanya d’èxit, perquè els casos d'incompliment s'han anat reduint al llarg dels anys”, ha destacat Berloso.

La iniciativa va començar el 2014 i, des de llavors, s’han inspeccionat un total de 125 establiments. El primer any es van inspeccionar 9 botigues i es van intervenir 2.687 joguines; el 2015 es van inspeccionar 20 botigues i es van fer 926 intervencions; el 2016 se’n van inspeccionar 30, amb 620 intervencions; el 2017 es van inspeccionar 15 botigues i es van intervenir 42 joguets; el 2018 es va actuar en 15 botigues i es van intervenir 67 joguines; el 2019 es van inspeccionar 11 botigues i es van retirar 54 joguines; el 2020 es van inspeccionar 10 botigues i es van retirar 460 joguines i, el 2021, es va actuar en 15 botigues i es van retirar del mercat 20 joguines.

La campanya “Joguina segura” té en compte, principalment, que es compleixi la normativa relacionada amb l’etiquetatge per evitar que les joguines posin en perill la seguretat i la salut de les persones usuàries i de terceres persones; que compleixin la normativa, i que informin de manera adequada de l’ús i de les situacions de risc en cas d’utilitzar la joguina de forma inadequada. Amb la campanya també es vol assegurar que les joguines compleixin els requisits en matèria de seguretat per tal que es puguin comercialitzar sense riscos i que compleixin la normativa específica d'obligada aplicació en tots els països de la Unió Europea. També es controlarà la normativa d'etiquetatge i l'existència de productes alertats tant per l'Agència Catalana del Consum com per l'Institut Nacional del Consum. 

Fulletó informatiu de la campanya “Joguina segura”
Tornar
— 35 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 35 de 159 resultats.