Header: Policia Municipal

Policia municipal

Policia Municipal de Girona

Policia Municipal de Girona

Àrea de què depèn:
Àrea d'Alcaldia
Cap de la policia: Joan Jou Matamala

Adreça:
C. Bernat Bacià, 4
17001 - GIRONA

Telèfons:
092 
972 419 092 (des de fora de Girona)

Cita prèvia:
Cal demanar cita prèvia per a denúncies i gestions amb la policia municipal.
citaprevia.pm@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/policia

Avisos i suggeriments:
Per avisos i suggeriments podeu utilitzar la Bústia d'Avisos de l'Ajuntament de Girona.

Xarxes: Policia municipal

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Policia Municipal de Girona engega la 7a edició de la campanya “Joguina segura”

Amb motiu de la proximitat de les festes de Nadal, el cos policial inspeccionarà 10 botigues de la ciutat per controlar la seguretat dels joguets.

La Policia Municipal de Girona engegarà aquesta setmana la 7a edició de la campanya “Joguina segura”, que té com a objectiu controlar la seguretat de les joguines a les botigues de la ciutat amb motiu de les festes de Nadal. Durant els primers dies, el cos policial explicarà als 30 establiments que es dediquen a la venda de joguines la normativa que han de complir i les condicions de seguretat bàsiques que han de tenir les joguines. Tot seguit, inspeccionaran a 10 punts de venda.

La iniciativa va arrencar el 2014 i des de llavors el nombre d’intervencions de joguines ha disminuït considerablement. El primer any es van inspeccionar 9 botigues i es van intervenir 2.687 joguines; el 2015 es van inspeccionar 20 botigues i es van fer 926 intervencions; el 2016 se’n van inspeccionar 30, amb 620 intervencions; el 2017 es van inspeccionar 15 botigues i es van intervenir 42 joguets; el 2018 es va actuar en 15 botigues i es van intervenir 67 joguines; i, finalment, el 2019 es van inspeccionar 11 botigues i es van retirar 54 joguines.

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha destacat que aquesta “és una campanya que ja tenim plenament consolidada, i que amb els anys s'ha demostrat molt útil per millorar la seguretat dels més petits”. “Quan parlem de policia de proximitat, també ens referim a actuacions com aquesta que el que fan és posar la policia al servei de les famílies”, ha afegit.

La campanya “Joguina segura” té en compte, principalment, que es compleixi la normativa relacionada amb l’etiquetatge per evitar que les joguines posin en perill la seguretat i la salut de les persones usuàries i de terceres persones; que compleixin la normativa, i que informin de manera adequada de l’ús i de les situacions de risc en cas d’utilitzar la joguina de forma inadequada. Amb la campanya també es vol assegurar que les joguines compleixin els requisits en matèria de seguretat per tal que es puguin comercialitzar sense riscos i que compleixin la normativa específica d'obligada aplicació en tots els països de la Unió Europea. També es controlarà la normativa d'etiquetatge i l'existència de productes alertats tant per l'Agència Catalana del Consum com per l'Institut Nacional del Consum.

Full informatiu de la campanya
Tornar