Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Comunicat sobre el trencament del pacte de govern a Girona

Ateses les circumstàncies excepcionals que s’han produït avui al Parlament i al Senat, hem mantingut una reunió d’urgència a l’Ajuntament de Girona la tinent d’alcalde Sílvia Paneque i jo mateixa. En aquesta reunió hem analitzat els escenaris de futur immediat i les contradiccions que es podrien produir en el si del govern per desenvolupar els acords del pacte de govern. La tinenta d’alcalde Sílvia Paneque, preveient les dificultats que poden sorgir aquests propers dies, ha posat el seu càrrec a la meva disposició per si jo ho trobava convenient. Ho he entès com una mostra de lleialtat institucional. En aquestes circumstàncies excepcionals i davant els reptes de futur he acceptat la seva petició.

Vull posar de manifest que el pacte de govern de la ciutat fins al dia d’avui ha funcionat de manera excel·lent. Els reconec que amb el seu impuls s’ha assolit fites molt importants per a la ciutat, com la transformació urbanística a Pla de Palau o l’inici de la reconstrucció del Pont del Dimoni; l’aprovació del Pla Social de les Pedreres, el Pla Local de Joventut o invertir el doble de recursos públics en ocupació. Ha estat un pacte de govern que ha permès, per tant, fer funcionar la ciutat de manera excel·lent i que s’ha desenvolupat sempre en una lleialtat mútua que agraeixo sincerament.

El grup municipal dels socialistes de Girona, i vull fer una menció especial a Sílvia Paneque, ens ha acompanyat fins aquí. Totes les àrees de l’Ajuntament han estat lleials, perquè la gent pogués votar pacíficament. Paneque ha defensat que tothom té dret a votar i decidir el seu futur; ha condemnat la judicialització de la política, i ha estat en contra de l’aplicació de l’article 155. Això ha fet possible que el pacte hagi arribat fins aquí, fins aquests moments excepcionals, amb respecte i lleialtat mútua.

A partir d’ara el grup de CiU agafarà altre cop el govern en solitari de la ciutat. A l’espera de la reorganització de les àrees i de l’aprovació d’un nou cartipàs, i atesa l’excepcionalitat que viu el país, em comprometo a mantenir l’estabilitat a l’Ajuntament i el rumb amb què hem governat aquests darrers temps. Demanem a tots els grups polítics responsabilitat de ciutat i de país en aquests moments. I garanteixo al conjunt de la ciutadania que el bon govern d’aquest Ajuntament es mantindrà com a prioritat absoluta en el futur.

Marta Madrenas
Alcaldessa de Girona

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.