Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Festa dels Setges celebra la X edició

Girona celebra aquest cap de setmana la desena edició de la Festa dels Setges, que aquest any posarà èmfasi en la construcció del campament napoleònic situat al Parc de les Ribes del Ter.

El cap de setmana del 16 i 17 de setembre es celebra a Girona la X edició de la Festa dels Setges quan fa 209 anys del setge que va patir la ciutat per part de l'exèrcit napoleònic. L'edició d'enguany repetirà les activitats de recreació d'altres edicions com la desfilada pel Barri Vell del dissabte al matí o la recreació del Gran Dia de Girona al Barri Vell a partir de les 19h des de l'edifici de les Àligues fins a la Plaça de la Catedral passant per la Caserna dels Alemanys. La novetat d'aquest any serà le reconstrucció d'un campemanet de l'època augmentant els elements que es podien visitar i conèixer en edicions anteriors.

La X Festa dels Setges finalitzarà el diumenge a partir de les 12h al Parc de les Ribes del Ter amb un enfrontament entre el Regiment Ultònia, els Miquelets de Girona, i els civils de la ciutat per una banda, i les tropes franceses per l'altra, formades per regiments de caçadors lleugers i infanteria de línia. També entre les novetats d'aquest any s'hi compten tropes escoceses, que si bé no van participar en la defensa de Girona, sí que van tenir un paper destacat en diferents moments de la Guerra del Francès. 

L'activitat està promoguda per l'Associació Girona 1809 i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i la Sala Ferran Agulló, que un any més fan possible la trobada de recreadors vinguts de diferents indrets de l'estat espanyol, França i Itàlia. L'objectiu de Girona 1809 amb aquesta recreació és divulgar aquest episodi de la història de la ciutat i també traslladar al públic en general l'arqueologia experimental en la seva vessant de recreació napoleònica. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.